גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


החיים בפיתה

נכון, אפשר לזלול פלאפל, סביח וחומוס בדוכנים, אבל למה לא להשקיע קצת, ולהכין מהם ארוחת גורמה? קרין גורן עם האוכל הכי ישראלי שיש

קרין גורן, סגנון | 5/5/2006 8:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כבר יצאנו מעבדות לחירות. אכלנו המון קציצות דגים, סלטים ולשון בקר עם אפונה של דודה אודט בליל הסדר. אחר כך בלסנו מצות, ופיצינו את עצמנו בים של פחמימות על חשבון הלחם שהיה ואיננו. במימונה התנפלנו על המופלטות כאילו בקרוב הן ייצאו מחוץ לחוק, ואז היינו חייבים לפרק איזו כיכר לחם, מרוב געגוע.

היום אני רוצה לאתגר אתכם עם אוכל רחוב. כן, אותו פלאפל שאנחנו אוהבים לחטוף בדרך הביתה, או סביח של בוקר. ומה עם איזה חומוס לניגוב? כל המנות האלה יכולות להשתדרג לארוחה מרשימה ומתוחכמת: שימו את החומוס (הביתי, כמובן) על פיתה תוצרת בית, הוסיפו עוף מוקפץ במיסו והרי לכם "חומוס גורמה". ומה דעתכם על סביח עטוף טורטייה, עם רוטב טחינה ורודה ממיץ סלק, בתוספת קצת קיווי, בוטנים ורוקט?

את היצירות האלה, ועוד כמה, המציאה איילת אור, השפית המדהימה והבעלים של מסעדת OM בהוד השרון. תיהנו. אין מצב שלא.
פלאפל שורשים וסלרי

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות

המצרכים:
300 גרם גרגירי חומוס שהושרו במים ל-24 שעות (מסוננים)
1 שורש סלרי בינוני מקולף ומבושל לריכוך
1 שורש פטרוזיליה בינוני מקולף ומבושל לריכוך
2 גבעולי סלרי אמריקני קצוצים גס 2
שיני שום קלופות מלח
2 כפיות קצח שמן לטיגון עמוק

ההכנה:
1. במכונת בשר (או במעבד מזון) טוחנים את החומוסים (אם משתמשים במעבד מזון - טוחנים למחית גסה ולא חלקה).
2. מוסיפים את שאר הרכיבים

וטוחנים (במעבד מזון עובדים בלחיצות קצרות - "פולסים" כדי לשמור על מרקם גס).
3. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק חם.
פלאפל שורשים וסלרי. צילום: דניה ויינר
פלאפל שורשים וסלרי. צילום: דניה ויינר צילום: דניה ויינר

חומוס בג'ינג'ר וצ'ילי

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות + בישול החומוס

המצרכים:
400 גרם גרגירי חומוס מושרים ומבושלים לריכוך + נוזלי הבישול
20 גרם ג'ינג'ר מקולף קצוץ (1 כף גדולה)
1/2 צ'ילי חריף קצוץ
2 כפות גרגירי כוסברה קלויים וכתושים
2 כפות טחינה (50 גרם )
מיץ מ-2 לימונים
2 שיני שום
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה מלח

ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים למחית חלקה תוך כדי הוספת נוזלי בישול החומוס עד שמגיעים למרקם שאוהבים (בהגשה מומלץ לחמם, אפשרי גם חימום עדין מאוד במיקרו).
2. מסדרים בצלחת או על פיתה טרייה. אם רוצים, ניתן להניח עוף במיסו (ראו מתכון בהמשך).

חומוס בג'ינג'ר וצ'ילי. צילום: דניה ויינר
חומוס בג'ינג'ר וצ'ילי. צילום: דניה ויינר צילום: דניה ויינר

רוטב יוגורט כוסברה מתוק (להגשה עם הפלאפל)

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 10 דקות

המצרכים:
1 גביע יוגורט
1 כף כוסברה טרייה קצוצה דק
1/2 שן שום קצוצה
1 כפית צ'ילי טרי קצוץ ממש קטן
1 כף דבש מלח

ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל החומרים עד לקבלת רוטב במרקם אחיד.
2. שומרים במקרר ומגישים יחד עם הפלאפל. הרוטב הולך יופי גם עם הסביח.

עוף במיסו (תוספת לחומוס)

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 20 דקות

המצרכים:
1/2 כפית ג'ינג' ר קצוץ
150 גרם בשר עוף טחון
1 כפית מיסו לבן (להשיג בחנויות אסייתיות)
1 בצל ירוק שלם קצוץ
קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
1 כף כוסברה קצוצה
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

ההכנה:
1. במחבת עם מעט שמן מאדים שום וג'ינג'ר.
2. מוסיפים עוף ומקפיצים עם שאר המרכיבים חוץ מהמיץ.
3. מוסיפים את המיץ בהדרגה כדי שיהיה קל לפורר את הבשר (ייתכן שלא צריך את כולו).
4. מניחים את העוף החם מעל החומוס ומגישים.

קובה במילוי ממרח אגוזי מלך וגבינת קממבר

כמות: 20-15 קובות בינוניות, זמן הכנה: שעה+שעה וחצי מנוחה

המצרכים לבצק:
2 כוסות בורגול
1 כוס סולת
2 כפות קמח
קמצוץ פלפל אנגלי טחון
1 כפית מלח
מים פושרים לפי הצורך

המצרכים למילוי:
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
1 כף דבש
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות בצל ירוק קצוץ
1 שן שום קצוצה
קמצוץ פלפל חריף יבש
100 מ"ל שמן זית
100 גרם גבינת קממבר חתוכה לקוביות קטנות
1 כפית צ'ילי טרי חריף קצוץ
שמן לטיגון עמוק

המצרכים לסלסה אגסים טריים ונענע:
3 אגסים בשלים אך מוצקים, חתוכים לקוביות קטנות
1 כף דבש
2 כפות נענע טרייה
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות שמן זית

הכנת הבצק:
1. לשים את כל הרכיבים יחד ומוסיפים מים בהדרגה עד שנוצר בצק נעים.
2. מניחים בצד לשעה וחצי מנוחה.

הכנת המילוי:
1. טוחנים במעבד מזון אגוזי מלך קלויים, דבש, כוסברה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, שום ופלפל.
2. מוסיפים את השמן לאט ותוך כדי עיבוד עד לקבלת ממרח.
3. ממליחים לפי הטעם.

הכנת הסלסה:
1. מערבבים הכל יחד, טועמים ואם רוצים מוסיפים יותר דבש.
2. נוטלים פיסות מהבצק ומשטחים בידיים לצורת כדור קטן (אם הוא דביק אפשר לעבוד עם מעט מים).
3. בעזרת האצבע יוצרים גומה וממלאים בממרח אגוזים ובמעט צ'ילי וגבינה.
4. סוגרים לקבלת צורת קובה אליפטית וחוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמלית.
5. מטגנים את הקובות בשמן עמוק ומוציאים לנייר סופג.
6. מגישים חם עם סלסת אגסים.

טורטייה סביח עם טחינה-סלק וקיווי

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות

המצרכים:
1 חציל בינוני מוצק, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
שמן זית למריחה
מלח גס
4 טורטיות
4 ביצים קשות קלופות
עלי רוקט שטופים (1 צרור קטן)
1 חופן בוטנים קלויים
2 יחידות קיווי טרי קלוף ופרוס לעיגולים דקים

המצרכים לטחינת סלק:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 שן שום טרי כתושה
מיץ לימון לפי הטעם
בערך 1 כוס מיץ סלק טרי
מלח לפי הצורך

ההכנה:
1. מניחים את פרוסות החציל על תבנית עם נייר אפייה.
2. מורחים כל פרוסה בנדיבות בשמן זית ומפזרים מלח גס.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות לכ- 20-15 דקות , עד שהחצילים זהובים.

הכנת טחינת סלק:
1. מערבבים טחינה עם שום, לימון ומיץ סלק (אם אין, אפשר לגרד סלק על פומפייה דקה ולסחוט את המיץ לתוך הטחינה).
2. ממליחים לפי הטעם.
3. מחממים מחבת ומניחים עליה טורטייה.
4. מחממים בערך דקה מכל צד.
5. מניחים כל טורטייה בצלחת ומסדרים עליה פרוסות חציל.
6. מפזרים רוקט, בוטנים ופרוסות קיווי ומעל מפוררים את הביצה.
7. מגישים עם טחינת סלק.

טורטייה סביח עם טחינה-סלק וקיווי. צילום: דניה ויינר
טורטייה סביח עם טחינה-סלק וקיווי. צילום: דניה ויינר צילום: דניה ויינר

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים