מרק דלעת והדרים
של השף עזרא קדם
1.250 ק"ג דלעת כתומה מתוקה, קלופה וחתוכה לקוביות של 2X2 ס"מ
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), שטופה וקצוצה
1 בצל לבן קלוף וקצוץ
3 גזרים גדולים קלופים וקצוצים
1 עלה דפנה
1 גבעול קטן של תימין
3 פלפלי צ'ילי חריפים
1 מקל קינמון
1 גרגר הל כתוש
2 כפות סוכר חום
3/4 ליטר מיץ תפוזים טבעי (סחוט סמוך להכנה)
1/2 ליטר מיץ אשכוליות אדומות או לבנות
1/2 כוס מיץ לימון
21/2 ליטרים של ציר ירקות
1/4 כוס שמן קנולה או שמן חמניות
מלח ופלפל
ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הכרישה והגזר ומאדים אותם. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את הדלעת, וממשיכים לאדות בעדינות.
מוסיפים את הצ'ילי, ההל, הקינמון התימין, עלי הדפנה, מיצי ההדרים והסוכר, מכסים, ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, עד שמיצי ההדרים יספגו בתוך הדלעת.
מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות. מורידים מהאש, ומעבירים לקערה גדולה לצינון.
מוציאים את עלה הדפנה, הצ'ילי, מקל הקינמון וההל, ומרסקים בבלנדר. מחזירים את המרק לסיר, מביאים אותו לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.
להגשה:
מומלץ לפזר מעל זרעי קצח ולהזליף מעט שמן זית משובח.