גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מרק דלעת והדרים

של השף עזרא קדם

NRG מעריב | 4/4/2006 8:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המצרכים:
1.250 ק"ג דלעת כתומה מתוקה, קלופה וחתוכה לקוביות של 2X2 ס"מ
1 כרישה (החלק הלבן בלבד), שטופה וקצוצה
1 בצל לבן קלוף וקצוץ
3 גזרים גדולים קלופים וקצוצים
1 עלה דפנה
1 גבעול קטן של תימין
3 פלפלי צ'ילי חריפים
1 מקל קינמון
1 גרגר הל כתוש
2 כפות סוכר חום
3/4 ליטר מיץ תפוזים טבעי (סחוט סמוך להכנה)
1/2 ליטר מיץ אשכוליות אדומות או לבנות
1/2 כוס מיץ לימון
21/2 ליטרים של ציר ירקות
1/4 כוס שמן קנולה או שמן חמניות
מלח ופלפל

ההכנה:
בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל הכרישה והגזר ומאדים אותם. לאחר כ-10 דקות מוסיפים את הדלעת, וממשיכים לאדות בעדינות.

מוסיפים את הצ'ילי, ההל, הקינמון התימין, עלי הדפנה, מיצי ההדרים והסוכר, מכסים, ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית, עד שמיצי ההדרים יספגו בתוך הדלעת.

מוסיפים את ציר הירקות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות. מורידים מהאש, ומעבירים לקערה גדולה לצינון.

מוציאים את עלה הדפנה, הצ'ילי, מקל הקינמון וההל, ומרסקים בבלנדר. מחזירים את המרק לסיר, מביאים אותו לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.

להגשה:
מומלץ לפזר מעל זרעי קצח ולהזליף מעט שמן זית משובח.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים