טאטאקי טונה אדומה וקרמבולה
של השף אורן רביד, סטואה
400 גר' טונה באיכות מעולה (מתאימה לסשימי) חתוכה למלבנים בגודל אחיד נקי מעצמות
שומשום שחור קלוי
100 מ"ל סויה ימאסה
100 גרם סוכר
2 תפוחי עץ ירוקים
2 קרמבולה
1 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן סויה
1 כפית קוויאר טוביקו
ההכנה:
מצפים את נתחי הטונה בשומשום שחור. מחממים מחבת ומשמנים בשמן סויה ושמן שומשום, צורבים את נתחי הדג צריבה חזקה מכל הכיוונים ומקררים מיד.
הרוטב:
מרתיחים את הסויה, מוסיפים את הסוכר ומנמיכים את האש עד שמסמיך, מקררים .
פורסים את הדג לפרוסות דקות ומורחים את הרוטב.
מקשטים את הצלחת ברצועות תפוחים בפרוסות קרמבולה ובקוויאר טוביקו.