חלב על הזמן, לא?
ב"חוות הבופאלו", מחלבת בוטיק במושב ביצרון, עושים גבינות, יוגורטים ולבנה, והכל מחלב בופאלו
ייחודו של החלב הזה שהוא עשיר בסידן ובברזל ודל בכולסטרול. טעמנו את הקשקבלו בופאלו, שזו גבינה קשה ממשפחת הפסטה פילטה (16 שקל ל-100 גרם ). גבינה שיש לה חתיכת היסטוריה עוד מתקופת רומא העתיקה. היא היתה נתלית לייבוש ולהבשלה על חבל שנקשר לצוואר הסוס.
עברנו לקנסטרטו (ששוברת שיניים בהיגוי), ולא שמנו לב שאנחנו דוגמים יותר מדי. בכל זאת, גבינה עם 20 אחוז שומן (14 שקל ל-100 גרם ). המוצרלה המעושנת, גם היא מסדרת הגבינות הקשות, מכילה רק 16 אחוז שומן (9.50
שקלים ל-100 גרם ).
שלישיית הגבינות הללו היא סדרה שפותחה כאן לאחרונה בעזרת טכנולוג מזון איטלקי, בהתאם למסורת הרווחת בדרום איטליה. לטעימות ניתן לקנות את הגבינות הללו לפי משקל, במעדניות, בחנויות טבע, בסניפי המגה של רשת קו-אופ ובחנות המפעל בחווה, שכדאי לקנות בה את האייס קפה. חובה לבקר בקפה נעמה הצמוד, שמגיש ארוחות בוקר עשירות עם מבחר יוגורטים בטעמים מפתיעים כמו פרג, תמרים וקיווי.
לילדים יש פינת חי שבה אפשר לראות גם את עדר הבופאלו בפעולה. 300 ראשים שחגגו לאחרונה עשור לעלייתם מאיטליה מדשדשים באחו ולא ניזונים מתוספי מזון. לכן מוצרי מחלבת הבוטיק הזו משלבים טעמים איכותיים עם יתרונות שמקבלים גם רייטינג בריאותי.








נא להמתין לטעינת התגובות


