סלט לוביה ירוקה עם עגבניות מיובשות
של השף עזרא קדם, ארקדיה
600 גרם לוביה ירוקה
1 כוס לוביה יבשה
2 בצלי אשלוט
10-12 עגבניות מיובשות, קצוצות
חופן פטרוזיליה
5 שיני שום
¼ כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
מלח
פלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
מנקים את הלוביה הירוקה כפי שמנקים שעועית ירוקה, חותכים לשניים וחולטים במי מלח רותחים למשך דקה, מעבירים למי קרח. מבשלים את הלוביה היבשה במים כחצי שעה עד להתרכות מוציאים, מסננים ושוטפים במים קרים.
פורסים את בצלי האשלוט לטבעות דקיקות, קוצצים את העגבניות המיובשות והפטרוזליה דק.
כותשים וקוצצים את השום.
מחברים בקערה גדולה את כל החומרים וטובלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל.
מגישים בטמפרטורת החדר.