גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כתף עגל בתנור עם בירה, פראסה וירקות

של שף צחי בוקששתר, Temple Bar- Irish Pub

NRG מעריב | 23/3/2006 11:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המצרכים ל-6 מנות:
1 נתח כתף בקר (בערך 1.800 ק"ג)
1 ליטר בירה כהה
מעט שמן זית או שמן קנולה
6 בצלים בינוניים
4 גזרים גדולים
4 תפוחי אדמה גדולים
2 בטטות בינוניות
2 יחידות כרישה (פראסה)

ההכנה:
במחבת גדולה "סוגרים" את הנתח – מטגנים במעט שמן מכל הצדדים לצבע שחום. מעבירים לתבנית חסינת אש, מכסים בבירה כהה. (ב-TEMPLE BAR אנו משתמשים ב-'לף ברון' למטרה הזאת).

סוגרים הרמטית בנייר אפייה ובנייר אלומיניום ואופים בתנור חם מאד (◦200) למשך 3 שעות.

בינתיים חותכים את הבצל לרבעים, את תפוחי האדמה והגזר לקוביות גסות ואת הבטטה לקוביות גדולות יותר, את הכרישה חותכים לפיסות באורך 2 ס"מ בערך. רצוי לשטוף את הכרישה גם לאחר שפורסים אותה.

מוציאים את הבשר מהתנור, מוסיפים את הירקות ובוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס. לגיוון אפשר להוסיף מעט רוזמרין או טימין. סוגרים שוב.

אופים עוד ארבעים וחמש דקות. מצננים את הבשר, פורסים ומחזירים לתבנית. את הרוטב כדאי לשים בסיר נפרד ולצמצם-לא חובה.  אפשר להוסיף לרוטב כף חרדל דיז'ון חריף. מחממים בתנור ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים