משהו קטן וטוב
למרות שפורים כבר מאחורינו, קרין גורן לא יכולה להניח למתוקים שטמנה במשלוח המנות. הנה, תלמדו גם אתם משהו
יש משהו בנתינה הזו של מתוקים תוצרת בית, ששום מתנה קנויה לא תשווה לו. אבל בפורים המעמד מחייב עוד יותר. אם טרם התארגנתם על משלוח מנות, לפניכם כמה הצעות למתוקים יפים, מרשימים וטעימים, שיהפכו את משלוח המנות שלכם לאטרקטיבי ומוערך.
אפשר להכין את כל הסוגים, אפשר לבחור מתוכם רק אחד או שניים ולשלב עם מאפים קנויים - הכל לפי הזמן והחשק. אם אתם מכינים כמה משלוחי מנות, קל מאוד להכין כמות גדולה של המתכונים שלפניכם: פשוט מכפילים את כמויות המצרכים פי שניים או שלושה, לפי הצורך.
אורחת הכבוד של המדור הפורימי היום היא תמי פלנר, הקונדיטורית של המלון הסקוטי בטבריה. מדובר במלון מפואר שבנתה הכנסייה הסקוטית לפני כשנה, על מבנה ישן של בית חולים מהמאה ה-19. ייחודו של המקום בשימור האווירה העתיקה והקדושה, בשילוב כל הפינוקים והנוחות.
תמי הכינה לנו מתוקים נפלאים שאינם מורכבים מדי להכנה, ומרשימים מאוד. ועכשיו, עם משלוח מנות מפואר שכזה, נראה אתכם אומרים שהסקוטים קמצנים.
כמות: 15 פאי שוקולד קטנטנים, זמן הכנה: שעה + קירור
המצרכים לקלתית הבצק הפריך:
כוס גדושה קמח
קמצוץ מלח
1/2 שקית (50 גרם ) אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כף מים קרים לפי הצורך
למלית השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה
1 ביצה
הכנת קלתית הבצק הפריך:
במעבד מזון מעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה, רק עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ביצה טרוף, ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק יבש ופירורי,מוסיפים כף מים קרים ומעבדים עוד כמה שניות.
משטחים את כדור הבצק ל"פיתה" ועוטפים בניילון נצמד. מעבירים למקרר לשעה. מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ, קורצים ממנו עיגולים גדולים במעט מהתבניות ומרפדים את התחתית והדפנות של כל תבנית. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.
אופן הכנת מלית השוקולד:
ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה. מערבבים פנימה ביצה. יוצקים על הבצק ואופים בחום של 190 מעלות עד שהבצק זהוב ומלית השוקולד רוטטת מעט וכמעט יציבה. מוציאים מהתנור ומצננים לפני ההגשה.

כמות: 1 קילו עוגיות, זמן הכנה: שעה + הקפאה
המצרכים:
250 גרם חמאה
300 גרם סוכר חום כהה (1 כוס ו-1/4)
1/4 כוס מים
400 גרם קמח (3 כוסות מחוקות)
1 שקית אבקת אפייה
1 כף קינמון
1 כף שטוחה ג'ינג'ר יבש
1/4 כפית ציפורן
100 גרם שקדים פרוסים
ההכנה:
אופן ההכנה: מחממים בסיר חמאה, סוכר ומים, עד שהחמאה נמסה והתערובת רותחת. מסירים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה ומערבבים בכף עץ את שאר החומרים פנימה.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים פנימה את התערובת. מקפיאים את התבנית שעתיים. נעזרים בניילון לשחרר את הבצק ומעבירים אותו לקרש חיתוך. פורסים לפרוסות דקיקות ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בחום של 190 מעלות למשך 12 דקות.

כמות: 800 גרם עוגיות, זמן הכנה: שעה + הקפאה
המצרכים:
250 גרם חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
300 גרם קמח (2 כוסות גדושות)
250 גרם תערובת של שקדים פרוסים, פיסטוק ופקאן
ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה ואת הסוכר עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים תמצית וניל וביצה, וממשיכים לערבב לתערובת אחידה. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, מוסיפים את הקמח ותערובת האגוזים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ויוצקים פנימה את התערובת.
מקפיאים את התבנית שעתיים. נעזרים בניילון לשחרר את הבצק ומעבירים אותו לקרש חיתוך. פורסים לפרוסות בעובי ס"מ אחד ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-180 מעלות למשך 20 דקות.
כמות: 2 עוגות בתבנית טבעת בקוטר 24 ס"מ, זמן הכנה: שעה ורבע
המצרכים:
1 ו-1/2 כוסות שמן
4 ביצים1 ו-1/2 כוסות סוכר
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1/3 כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
2 כוסות גזר מרוסק ודחוס
1 כוס צימוקים (שהושרו ביין או מים פושרים)
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס
שקדים פרוסים לקישוט
ההכנה:
מערבבים יחד את השמן, הביצים, הסוכר ואת מיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח, המלח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והקינמון. מערבבים פנימה גזר, צימוקים ואגוזים. מפזרים שקדים פרוסים בתחתית תבנית משומנת ומקומחת.
יוצקים מעל את תערובת העוגה עד שלושת רבעי גובה הדפנות. אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
