פסטה ירוקה ברוטב חמאה ופרג
של ד"ר דפנה שמרון, גורמה
המצרכים ל-4 מנות:
450 גר' פסטה ירוקה
50 גר' חמאה
11/2 כוסות בצל ירוק (רק החלק הירוק) חלוט וחתוך לרצועות ארוכות
3/4 כוס שינקן פרוס לרצועות דקות
1 כף פרג
מלח
ההכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים ומומלחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים, ושומרים כ-1/3 כוס
מהנוזלים.
ממיסים את החמאה, מוסיפים לה את הפרג, הבצל, הפסטה ואת נוזלי הבישול כף אחר כף, ומערבבים עד לקבלת כיסוי קטיפתי לפסטה. מתבלים במלח ומגישים.