רצועות קלמארי צרובות על סלט פול ירוק
של השף מיכאל גרטופסקי, ספון ביסטרו בר
200 גרם פול ירוק חלוט ומקולף
50 גרם בצל אדום קצוץ דק
חצי כך חרדל גרגירים
4 כפות טחינה
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
שן שום כתושה דק
400 גרם גופי קלמרי קטנים נקיים
זר קטן של פטרוזיליה קצוצה
מלח , פלפל
ההכנה:
מחממים בסיר למשך שתי דקות על אש בינונית 3 כפות שמן זית עם הפול, הבצל, החרדל, השום ומיץ הלימון.
מחממים מחבת נפרדת על אש גבוהה ומוסיפים כף שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את גופי הקלמרי ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים כדקה וחצי, לקראת סוף הטיגון מוסיפים מעט מיץ לימון.
מוסיפים את הקלמרי לתוך התערבות של הפול הירוק , מתבלים בפטרוזיליה טרייה קצוצה דק, מערבבים הכל יחד על מנת שהקלמארי יספוג את כל הטעמים.
ההגשה:
בצלחת עמוקה, שמים שתי כפות טחינה בטמפ' החדר (בכל צלחת) . בעזרת כף מחוררת מוצאים את התבשיל, מסדרים על הטחינה ומגישים.