גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מרק ערמונים ותפוחי עץ

של מירי צל-דונטי, גורמה

NRG מעריב | 26/2/2006 10:09 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המצרכים ל-8-6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל פרוס דק
1 כרישה גדולה (החלק הלבן) פרוסה דק
2 תפוחי עץ מזן "יונתן" קלופים וחתוכים לקוביות
שורש סלרי (250 גר') קלוף וחתוך לקוביות
2 עלי דפנה
6-5 גבעולי תימין
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל, פלפל קאיין (או אבקת צ'ילי)
500 גר' ערמונים קלופים (או מוואקום)
5 כוסות ציר עוף
שמנת מתוקה לפי הטעם (לא חובה)

ההכנה:
מאדים את הבצל והכרישה מעל להבה בינונית, עד שהם מזהיבים (אך לא משחימים). מוסיפים את תפוחי העץ, הסלרי, עלי הדפנה, התימין והתבלינים, ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים את הערמונים וציר העוף, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כ-40 דקות, עד שהערמונים מתרככים ואפשר למעוך אותם במזלג.

אם רוצים, מוסיפים שמנת, ומבשלים עוד כמה דקות. מוציאים את עלי הדפנה וגבעול התימין. מרסקים מעט את המרק במוט ריסוק.
להגשה:
אפשר להגיש עם קרם פרש (מתכון בהמשך). מניחים כפית ממנו בעדינות במרכז כל קערית מרק.




קרם פרש

קרם פרש עשוי משמנת מתוקה ושמנת חמוצה. כיוון שאין להשיגו בחנויות, להלן המתכון. המתכון קל להכנה, ומתאים למתכונים רבים.

המצרכים:
1 קופסת שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות "רוויון"

ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת רכה. מוסיפים את השמנת החמוצה, וממשיכים להקציף קלות.

מוסיפים את הרוויון,

וממשיכים להקציף. משאירים את הקציפה מחוץ למקרר במשך הלילה, והקרם מוכן. מכניסים למקרר עד השימוש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים