מרק קרם אספרגוס עם בצק פילו מקומט
של רות יולס, גורמה
1 דף עלה פילו מופשר
גבינת פרמזן לציפוי
100 גר' בצלצלי אשלוט, קלופים וחתוכים לחתיכות
1 שן שום קלופה
3/4 ק"ג אספרגוס טרי, קטום וחתוך לחתיכות
200 גר' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות
30 גר' חמאה
1 כפית תימין מיובש
3 כוסות ציר ירקות או מרק (אפשר מאבקה)
1 כפית מיץ לימון טרי
ההכנה:
הציפוי:
מפשירים את בצק הפילו במשך הלילה במקרר. נוטלים עלה פילו אחד וחותכים אותו לארבעה ריבועים. מברישים כל ריבוע בחמאה מומסת. בעזרת קצות האצבעות מבצעים תנועה סיבובית ממרכז כל ריבוע בצק, כדי "לקמט" את הבצק.
שמים את ארבעת ריבועי הבצק המקומט בתבנית אפייה מרופדת בדף אפייה, ומגררים מעל כל ריבוע מעט גבינת פרמזן. אופים כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
המרק:
ממיסים את החמאה על להבה נמוכה, מוסיפים את הבצלצלים והשום, מערבבים ומוסיפים את
התימין. מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, כחמש דקות. מוסיפים את האספרגוס, תפוחי האדמה והמרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים תוך בעבוע עד שהירקות רכים, כרבע שעה.
מעבדים את המרק למחית במוט ריסוק או במעבד מזון, ומחזירים אותו לסיר. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם. לפני ההגשה מחממים את המרק לטמפרטורת הגשה, מחלקים לקערות אישיות, מקשטים כל קערה בבצק פילו מקומט, ומגישים.