טאג'ין מתוק
של השף גיא פרץ, מסעדת ORO, מושב גאליה
המצרכים:
200 גר מיקס פירות יבשים : תאנים , משמש, שזיף, צימוקים,אגוזי מלך, פיסטוק וכו"
50 גר סוכר
חצי כפית גינגר קצוץ
1 מקל קינמון
1/2 ק"ג שוקי עוף טריים
3 כפות ריבת בצלי אשלוט
3 כפות ברנדי
שקית קוסקוס
ההכנה :
משרים את הפירות היבשים במים פושרים כ- חצי שעה ומסננים .
מחממים מחבת על להבה עדינה וממיסים בה את הסוכר עד לקבלת קרמל זהוב מוסיפים את יתר המרכיבים מלבד הפירות. מבשלים כ 2 דקות ומוסיפים את הפירות. מבשלים עוד
3-4 דקות.
מזהיבים את השוקיים במעט שמן זית. מוסיפים לתערובת הפירות היבשים ואופים במשך 20 דקות.
מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
מגישים על מצע קוסקוס ביתי חם מקשטים במקל קינמון וענף טימין .