פאסה קומפוזה
תשכחו מהמיתוס. גבינות צהובות ויין ממש לא הולכים יחד
צוות שכלל 11 מומחי טעימה קבע, כי "יין וגבינות צהובות לא הולכים ביחד." הם טעמו שמונה סוגים של גבינות שונות בעוצמות הטעם – לפני ששתו ארבעה סוגים שונים של יין אדום, החל מהזול ביותר ועד ליקר ביותר.
בכל המקרים, הגבינות דיכאו את כל טעמי היין השונים. "הגבינה הצהובה פשוט הורסת את הטעם, הארומה והניחוח של היין,"
פסקו החוקרים נחרצות. יתר על כן, משתתפי הניסוי, מומחים בטעימות, התקשו להבחין בין היינות השונים שהוגשו להם לאחר שאכלו גבינה.
"אין מקום לזווג בין גבינה ליין," קבעו החוקרים ובראשם פרופ' הילדגרד היימן וברניס מדריגל-גלן מאוניברסיטת קליפורניה, שעבודתם פורסמה בכתב עת מקצועי בתחום תעשיית היין. "השומן שבגבינה חובר למולקולות הטעם והניחוח של היין, ומתהווה ציפוי על הלשון שמונע ממנה להבחין בטעמי היין השונים," הסבירו החוקרים.