אחרי הגדיד
רון לוין חזר מהצפון הרחוק עם מתכון טעים בצורה חריגה לתמרים ממולאים בכבדים
מכיוון שההמלצות היו חד-משמעיות, חקרתי ונברתי והתברר לי שהשף, רן שגיא, הוא קיבוצניק מאפיקים שחי היום בקיבוץ אשדות יעקב איחוד ופתח את המסעדה לפני כשלושה חודשים. מדובר במסעדה קטנה ואינטימית בניחוח צרפתי שקרובה לקיבוץ גשר. מבנה המסעדה שימש בעבר כביתן הווטרינר בתחנת הרכבת שעברה במקום, והוא שופץ ושומר ועל הקירות החיצוניים ניתן עדיין לראות את סימני הירי שנותרו מימי המלחמה.
שגיא, ששימש בעבר סו-שף במסעדת רוטשילד'ס ושף מסעדת נחלים, מגיש ברוטנברג אוכל מוקפד על בסיס צרפתי. אחת המנות שהוגשו בפסטיבל עניינה אותי במיוחד: תמרים ממולאים בכבד ובתפוחים. אני ביקשתי, שגיא הסכים, ניסיתי בבית, יצא מעולה, והנה המתכון.
תמרים ממולאים בכבדים של רן שגיא
המצרכים:
20 תמרים מסוג מהג'ול (הזן הגדול והרך שניתן להשיג בכל שוק)
תפוח עץ חמוץ, קצוץ דק עם הקליפה (עדיף מסוג גרני)
בצל קטן קצוץ דק
100 גרם כבד עוף נקי חתוך לקוביות בגודל חצי ס"מ
שלוש כפות סילאן
חצי כוס יין אדום יבש
שתי כפות חומץ בלסמי
שן שום קצוצה
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מגלענים את התמר ובעזרת האגודל מגדילים את הפתח. מאדים את הבצל והשום במעט שמן זית עד שקיפות, מוסיפים את תפוח העץ ומאדים חמש דקות נוספות. מתבלים במלח ובפלפל, מורידים מהאש ומוסיפים את חתיכות הכבד.
מערבבים היטב, מקררים מעט וומלאים את התמרים מהתערובת.
מסדרים את התמרים בצפיפות בתבנית. מכניסים את היין, החומץ, הסילאן והפלפל השחור למחבת ומצמצמים על האש עד למחצית הכמות.
יוצקים את הרוטב שמתקבל על התמרים שבתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-10 דקות. מגישים חם עד פושר. תאמינו לי זה מעדן.
עדכון אחרון : 13/12/2005 12:18