גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מברקרולה עד רפאל

קוראי "על השולחן" ועורכיו בחרו את 100 המסעדות הטובות בארץ. הנה העשירייה הפותחת

על השולחן | 8/12/2005 10:58 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
.
ברקרולה (ביסטרו)

ברחוב סתמי באזור תעשיית ההיי-טק של כפר סבא יושבת לה מסעדה, שלו היתה בתל אביב, ודאי היתה מייצרת באזז גדול. “ברקרולה” מציעה מגוון חוויות: בראנץ’ בסופי שבוע, עסקיות משתלמות, ארוחות ערב לאירוע חגיגי ובילוי לילה על הבר, עם מגוון

בירות ואלכוהולים מיוחדים. אה, כן, ויש גם מופעי ג’ז. ומה עם האוכל, אתם שואלים? טוב מאוד, תודה. מודרני, יצירתי בלי להתפרע יותר מדי, ובעיקר טעים. המקום מרווח, נעים לשקוע בספות העור הרכות, ובכלל כיף כאן. היהלום בכתר השרון.

רח’ עתיר ידע 13, כפר סבא. טל’: 09-7669606. פתוח כל השבוע מ-12:00 עד לקוח אחרון.
אוסובוקו של ברקרולה
אוסובוקו של ברקרולה יחסי ציבור

דיאנה (ערבית)

לקבבים עמוסי הצנובר של דוחול ספדי כבר נקשרו כל הכתרים, ובצדק. הם עדיין שם ועדיין שווים נסיעה מיוחדת. אבל מי שמגיע למסעדה על בסיס קבוע (ולאו דווקא בסופי השבוע העמוסים) לא יכול שלא להתפעל מעושר מנות הפתיחה שמתקיף את השולחן, צלחת אחר צלחת: עלי תרד עם אגוזים, כוסברה עם פיסטוקים ופלחי לימון, רוקט עם עגבניות ירוקות וחצילים קטנים על האש בסגנונות שונים - עם טחינה, חומוס, יוגורט - כל ביקור וההפתעה הקטנה שלו. במהרה הופך השולחן לערוגת ירק ריחנית, שקשה להתנתק ממנה.

לאחרונה, אם זוכרים להזמין בתחילת הארוחה, אפשר לקנח במגש כנאפה אישי, שמוכן על המקום. העיצוב לא משהו (בלשון המעטה), אבל כשמגיע האוכל שוכחים מהזוטות הללו. מסעדה ערבית אחת מעל כולן.

רח' פאולוס השישי 51, נצרת. טל': 04-6572919, פתוח כל השבוע 24:00-12:00

כרמלה בנחלה (מסעדת שף)

שני שפים-מסעדנים ותיקים ומוערכים מהצפון (אורי ירמיאס ודניאל זך) אחראים על אחת המסעדות התל אביביות המוצלחות ביותר שנפתחו בשנים האחרונות. מטר מהשוק ומהמדרחוב, בבניין תל אביבי היסטורי, הקימו השניים מסעדה, שמצליחה לספק אוכל טעים ולא טריוויאלי באווירה נעימה ונינוחה. התחילו עם סלט העשבים עם קשיו או עם קרם חצילים, המשיכו עם אחד המרקים המפנקים, ומשם האופציות מתפצלות למגוון מנות דג ובשר שוות. חלק מהמנות (בעיקר בסקציה של הראשונות) מוצעות גם בחצי גודל, מה שמאפשר לסקרנים ולמתקשים להחליט להרכיב לעצמם ארוחת טעימות עשירה. ואפשר פשוט להזמין ארוחת טעימות מן המוכן ב-120 שקל.

בשישי שבת המסעדה פתוחה כבר מהבוקר ומציעה ארוחת בוקר מפנקת ב-98 שקל לזוג. תפריט היין - על טהרת תוצרת הארץ וכולל גם יינות בוטיק מיוחדים. בקומה השנייה - כמה חדרים פרטיים בגדלים שונים (שאפשר גם לחבר יחד). מקום מצוין למסיבות וימי הולדת. מסעדה שחוזרים אליה.

רח’ התבור 46, תל אביב. טל’: 03-5161417. פתוח: א’-ה’ 23:00-12:00, שישי 23:00-09:00, שבת 23:00-10:00.

דניאל זך בפעולה. צילום: עילית אזולאי
דניאל זך בפעולה. צילום: עילית אזולאי עילית אזולאי

כתית (מסעדת שף)

השינויים התכופים שעוברים על כתית לא משאירים עליה צלקות, לפחות לא כאלה שנראות לעין. עזיבת השף-שותף אלי מזרחי לא פגמה ברמת האוכל, והיא עדיין מהגבוהות בארץ. הצוות גם הוא התרגל לעבודה במשכן החדש - מבנה היסטורי הבנוי חדרים חדרים אינטימיים ושקטים. ולהבדיל מהמשכן הצנוע הקודם בכפר רות, כשנכנסים ברכב לשערי מתחם המסעדה בנצר סירני, יש תחושה של הגעה ל”רלה שאטו”. מרהיב.

גם רשימת היין שודרגה, ולצד יינות ישראליים אפשר למצוא יינות יבוא מעניינים. ביום שמצליח למאיר אדוני, השף והבעלים, אפשר לשכוח מכל הצרות, מהחלומות על כוכבי מישלן בחו”ל, ומותר גם להתעלם מהשירות, שלעיתים נמצא פאזה אחת אחרי רמת האוכל. לא להחמיץ את קציפת החצילים בגבינת עיזים - צלחת שפותחת את הדרך לגן עדן.

המנות העיקריות מורכבות, עשירות ובעיקר גדולות ויכולות להכריע סועד לא מיומן, שנכנע לפיתויי סלסילת הלחמים. באגף הקינוחים - או, שם אף פעם לא נרשם פספוס. כתית מוכיחה את הטענה, שלאדם יש קיבה נפרדת - וענקית - למתוקים.

בית אלנבי, נצר סירני. טל’: 08-9278050. פתוח: א'-ה' 15:00-12:30, 23:00-19:00, שישי 14:30-12:00, 23:00-18:30.

מבט על כתית
מבט על כתית יחסי ציבור

מול ים (מסעדת שף)

אין כבר הרבה מקומות בארץ, שאפשר ללכת אליהם לארוחה חגיגית במיוחד או לפנק אורחים חשובים - מקומות שבאים אליהם במטרה להוציא סכום נכבד של כסף על עונג קולינרי ואווירה של איכות ללא פשרות. מול ים היא כזו - ממסעדות העילית היחידות, ששרדו את המיתון של העשור האחרון. ולא, לא רואים ממנה את הים, לצערנו, והקהל לרוב מבוגר ובורגני, כמו גם העיצוב. אבל האוכל ללא ספק מספק את הסחורה. חומרי גלם מעולים, זה המפתח כאן, כמו בכל מסעדה עילית. כאן מדובר בדגים ופירות ים באיכות מעולה, שזוכים לטיפול מינימלי ומקצועי של השף יורם ניצן. תפריט היין מרשים והשירות מלוטש. מסעדת היוקרה האחרונה ששרדה בתל אביב. ולא במקרה.

נמל תל אביב הישן. טל’: 03-5469920. פתוח: א’-ו’ 15:30-12:30, 23:00-19:30, שבת 16:00-13:00.

מוסקט (מסעדת שף, ים תיכונית)

לקח למוסקט ולשף שלה, חיים טיבי, כמה שנים טובות לגבש את הזהות של המסעדה, אך כיום מדובר באחת הטובות בארץ, וללא הספק המסעדה הטובה ביותר בצפון. הגן האורגני המופלא של המלון מספק את התוצרת הטרייה, ואת הבשר מספקים מגדלים איכותיים בסביבה. המנות הראשונות טובות אך לא כאלה שיסעירו סועד תל אביבי מנוסה. איכותו של המקום מתגלה דווקא בעיקריות - בטיפול משובח בבשר (בקר, טלה ולאחרונה גם גדי) ומנות דגים מוקפדות (שמחנו לגלות את הקפיטל, דג כנרת אסלי, גרסת מים מתוקים ללוקוס). גם הקינוחים השתפרו מאוד לאחרונה ויישרו קו עם שאר התפריט.

השירות, במסורת מצפה הימים - לבבי ומקצועי. המסעדה התרחבה מאוד בשנים האחרונות, וכיום היא יכולה לאכלס כמאה סועדים באווירה אינטימית ורומנטית. לא זול לאכול במוסקט (אורחי המלון נהנים מהנחה), ולכן אופציית הצהריים שנוספה לאחרונה שווה בדיקה לכל מי שמגיע לאזור.

מלון מצפה הימים, ראש פינה. טל’: 04-6994523. פתוח: א’-ו’ 24:00-18:00, שישי 24:00-13:00.

מסה (מסעדת שף)

במסעדה הזו אוכלים קודם כל בעיניים. העיצוב ברמה שעוד לא ראינו כאן, על טהרת הלבן, עם שולחן ארוך במרכז ובצמוד לקירות ספות וכריות (אם אתם בעניין של ארוחה רומנטית, השולחן הארוך הוא לא בשבילכם). הבר, לעומת זאת, כהה ואפלולי ויש גם חדר פרטי, למעוניינים. אבל לא רק העיצוב מרגש. זה המקום לאכול מנות מפתיעות כמו שווארמה טלה עם טחינה וקצח, רביולי עם חלמון רך, כבד אווז על ואפל בלגי ורוטב שוקולד לבן, ולקינוח מעדן ולרונה. התפריט עונתי ומתחלף כל שלושה חודשים. הרפתקה גסטרונומית מהטובות שיש. השילוב האופטימלי בין העיצוב לאוכל מעניק חוויה לכל החושים.

רח’ הארבעה 19, תל אביב. טל’: 03-6856859. פתוח כל השבוע 15:45-12:00, מ-19:00 עד 01:00.

מנה של מסה. צילום: אסף בן ארי
מנה של מסה. צילום: אסף בן ארי אסף בן ארי

פנגיאה (מסעדת שף, פיוז'ן אסיאתי)

פיוז’ן הוא סגנון בישול מסוכן. העדר הגבולות והציפייה ליצירתיות מתפרצת מולידים לעיתים קרובות מנות מופרכות. צריך הרבה בגרות, ביטחון עצמי ומקצוענות, לצד יצירתיות, כדי לצאת מזה בשלום. רועי סופר ניחן בכל אלה בשפע. בחלל מרווח ומעוצב בסגנון תעשייתי, מתוך מטבח פתוח ומצוחצח זורמות מנות יפהפיות בצורתן, מקוריות בהרכבן וכמעט תמיד טעימות מאוד.

יש הרבה מוטיבים אוריינטליים, שימוש בחומרי גלם מקובלים פחות במסעדנות עילית (טופו, טפיוקה), הרבה דגים נאים ואופציות מקסימות לצמחונים. הקינוחים היצירתיים והמרעננים מספקים את אקורד הסיום ההולם לארוחה. שימו לב: רוב המנות לא גדולות, אם כי יש תמיד אופציה לרעבים במיוחד (שאלו את המלצר).

תפריט היין הוא עקב אכילס של המסעדה ואינו מכיל, נכון למועד כתיבת שורות אלה, די אופציות ההולמות את האוכל הקליל והיצירתי של סופר. חוץ מזה אין תלונות. אנין, יצירתי ומרגש.

רח’ שנקר 16, בית סופר פארם, הרצליה פיתוח. טל’: 09-9562090. פתוח כל השבוע 16:00-12:00, מ-19:00 עד לקוח אחרון.

צ'ימיצ'אנגה (מסעדת שף)

מדובר במסעדה חשובה בנוף הקולינרי שלנו מכמה סיבות: א. זו המסעדה היחידה בארץ, שמתרגלת אוכל של סנטה-פה ונושקת לבישול המכסיקני והדרום אמריקני. ב. היא עוד דוגמה (מבית הירזינים) למסעדנות מופתית ויציבה. ג. זהו כור מחצבתו של אבי קונפורטי, שף ומסעדן שהתברכנו בו (ראו גם זוזוברה).

אפשר להגיד על צ’ימיצ’אנגה, שהעיצוב שלה די פאסה, שהאוכל יקר מדי (שימו לב לאגף השתייה, שמייקר משמעותית את ההשקעה) ושהתפריט אינו מגוון מספיק. הכל נכון. ולמרות זאת האיכות בלתי מתפשרת, הטעמים רעננים וייחודיים, המרגריטות משכרות, והקלמארי בבצלים ממשיך להיות מנה מנצחת, כמו גם הפאהיטס או מנת הצימיצ’אנגה המצוינת.
הוסיפו לזה שירות מופתי - וקיבלתם מוסד. אגף הקינוחים הוא מהמצטיינים בעיר, הן בטעמים (מולאסה, חמאת בוטנים) והן בפרזנטציה. הדבר היחיד שמונע מ”צ’ימיצ’אנגה” להפוך למסעדה שחוזרים אליה לעיתים קרובות הוא התמחור. אפילו בעסקיות היא יקרה מדי.

רח’ קרימינצקי 6, תל אביב. טל’: 03-5613232. פתוח: א’-ה’ 24:00-12:00, שישי 24:00-18:00, שבת 24:00-12:00.

מנה של צ'ימיצ'אנגה. צילום: רובי קסטרו
מנה של צ'ימיצ'אנגה. צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

רפאל (מסעדת שף)

מה לא נכתב ונאמר על רפי כהן, ילד הפלא של הגסטרונומיה הישראלית (שגדל בינתיים, והוא תכף בן שלושים), ועל רפאל, שאפשר להגדירה בבטחה כמסעדה המצליחה ביותר בישראל כמעט מיום פתיחתה. מהו סוד הקסם - האווירה התוססת, העיצוב הנכון, הנוף אל הים, הקהל המעודכן, הבאזזז שלא נרגע סביב המקום הזה כבר ארבע שנים?

הכל נכון, ובאשר לאוכל, רמתו לא תמיד אחידה, אבל כאשר כהן במיטבו, צפו לזיקוקין דינור. הוא מפליא בהכנת מנות של דגים נאים ושל תבשילים בשריים דשנים. הפירה שלו ממכר, ומהפוקאצ’ה צריך להיזהר (אחרת לא יישאר מקום לאוכל). המתוקים כאן הם אגף מכובד ותמיד מוצלח, אל תחמיצו. הבר שנפתח לאחרונה בירכתי המסעדה הוא אטרקציה בפני עצמה, השורצת מפורסמים לרוב. עם הצלחה כזאת לא מתווכחים.

רח’ הירקון 87, תל אביב. טל’: 03-5226464. פתוח: א’-ו’ 15:30-12:00, 23:00-19:00, שבת 16:00-12:00, 23:00-19:00.

***

מתוך מדריך המסעדות ובתי האוכל 2006 בהוצאת המרכז הגסטרונומי על השולחן. מחיר: 38 ש"ח, להשיג בחנויות ובאתר האוכל והמתכונים על השולחן.

עדכון אחרון : 8/12/2005 11:46
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים