טיפ: בייגר אין שומן חזיר
מה לעזאזל לא כשר בוויסקי, ואילו עוד משקאות חריפים עלולים להטריד את שומרי המסורת
דבר ראשון, יש לזכור שכשרות הכהילים נוגעת בייחוד למשקאות שמקורם בענבים. כל סוגי הברנדי או משקאות שבהם מעורבים ענבים ויינות בתהליך הייצור, חייבים בחותמת כשרות. יין כשר הוא יין שהוכן בהתאם לחוקי היהדות וההלכה בכל שלב ושלב בייצורו, החל בטיפול בגפנים, המשך בבציר הענבים וכלה בייצור היין ביקב. כמה דברים הם בבחינת בל יעבור: אין להשתמש בפרי הגפן בשלוש השנים הראשונות לגידולה, אסור לשתול ירקות או פירות בין שורות הגפנים, יש לתת לגפנים לנוח בכל שנה שביעית (שנת שמיטה,( ומהרגע שהגיעו הענבים ליקב, רק ליהודי שומר מצוות מותר לגעת בהם ובציוד הייצור.
"הכשרות היא נושא מאוד רגיש ובעייתי," אומר דן ליאור, הבעלים של החברה הסקוטית למשקאות. 95" אחוז מהמשקאות היוקרתיים המיובאים לא כשרים. עלות הכשרתם בחו"ל תייקר את המוצר, במקרה הטוב, ב15- אחוז. היצרנים לא מוכנים להשקיע בזה, כיוון שהכמויות שנמכרות לשוק הכשר קטנות מאוד, להבדיל מיין, ולא מחזירות את ההשקעה שלהן. כתוצאה מכך נוצרת בעיה רצינית. אולמות אירועים, בתי מלון, מסעדות כשרות ושאר מקומות לא יכולים להגיש משקאות לא כשרים, ולא תמיד יש חלופה כשרה ואיכותית."
הרבנות הראשית ערה לנושא, ומשתדלת לגלות גמישות והבנה. שלוש קטגוריות נקבעו למשקאות: "טרף," "לא כשר" ו"כשר." טרף הוא כל מה שיש בו חשד לענבים, כמו קוניאק, ורמוט, שרי ברנדי, גרנד מרנייה ועוד. המשקאות הלא כשרים מותרים בתנאי שענבים לא מעורבים בייצורם. ברשתות השיווק, למשל, מוכרים סוגי וויסקי המיוצרים מדגנים, על אף שלא קיבלו את תו הכשרות.
יש אוכלי כשרות שהעובדה שהמשקה לא מכיל ענבים מספקת אותם, אולם
אילן אביצור מחברת הכרם מוסר כי וודקה אבסולוט והאפריטיף קמפארי כשרים. מחברת י.ד. עסקים מדווחים כי הוודקות בלוודר, רויאלטי ואורסוס כשרות. קוואנטרו קיבל בימים האחרונים את ההכשר, וודקה סקיי, אוורנה ואפטרשוק נמצאים בתהליך קבלת ההכשר.
בנימין סגל מחברת סגל אומר שהמרטיני מיוצר פעם בשנה, מיד אחרי הבציר, תחת פיקוח רבני מיוחד. הוא מוסיף שגם השמפניה פומרי גרנד קרו כשרה "למען יהודים עשירים שיכולים להרשות לעצמם".

"אז מה הסיפור עם הוויסקי הלא כשר,"? אני שואלת את טל חוטינר, מנהל תחום האלכוהול בחברת .UDV "מדובר בוויסקי שעובר 'פיניש' בחביות שבהן יושנו בעבר שרי, פורט או יינות אחרים," הוא מסביר. ברך כלל וויסקי אינו זקוק להכשר, שכן הוא מיוצר מדגנים ומיושן בחביות עץ אלון. ברוב סוגי הוויסקי אין בעיית כשרות, ויש כמה סוגים שקיבלו הכשר, כמו שיבאס ריגל, ג'וני ווקר ועוד. המחמירים לא ישתו וויסקי שעבר בחביות יין מחמת הספק. משקאות המכילים חלב, כמו אייריש קרים ופינה קולדה, חייבים בכשרות בשל חשש ל"חלב עכו"ם" (עובדי כוכבים ומזלות,( חלב שנחלב על ידי גוי, וייתכן שנחלב בשבת.
בירה תהווה בעיה רק אם היא מכילה תוספות בלתי מזוהות, אך בדרך כלל אין בעיה עם בירה כיוון שהיא מיוצרת מלתת שעורה (השריית שעורים.( יחד עם זה יש לזכור שמשקאות כמו וויסקי, וודקה ובירה, העשויים מדגנים, לא יהיו כשרים לפסח. וודקה מתפוחי אדמה, כמו הלוקסוסובה הפולנית, תהיה כשרה לפסח.
ונסיים עם הייגרמייסטר, שנעשה פופולרי מאוד בארץ בשנים האחרונות. שמועות מוזרות נפוצו על המשקה, שהוא מכיל דם איילים או שומן חזיר. ובכן, מדובר בליקר שעשוי מ56- סוגי תבלינים ועשבים, לא כולל יין, דם, שומן וכדומה. העשבים נחשבים לכשרים, ובכל זאת המשקה לא נחשב לכשר, כיוון שתהליכי ייצורו אינם ידועים והנוסחה שמורה בסוד במפעל. ישנם רבנים המתירים את שתייתו כיוון שאין פה בעיית כשרות מובהקת, אך המחמירים לא ייגעו בו ויסתפקו בגרסה הכשרה, ביטרמייסטר.