קלמארי ממולא פירות ים וקרוטוני שום ברוטב חמאה ולימון
של השף טל הרשקוביץ ממסעדת סבסטיאן
8 קלמארי שלמים, נקיים ומוכנים לשימוש
125 גרם קלמארי, קצוצים דק
125 גרם שרימפס, קצוצים דק
3 כפות שמן זית
חצי פרוסת לחם לבן, חתוכה לקוביות קטנות
גרידה מלימון אחד
כף פטרוזיליה קצוצה
כף מיץ לימון
מלח, פלפל שחור
רבע כוס יין לבן יבש
כמה פרוסות של פלפל צ'ילי אדום
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה פושרת (רצוי מזוקקת)
אופן ההכנה:
במחבת מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הקלמארי והשרימפס הקצוצים, יחד עם קוביות הלחם. מקפיצים יחד כחצי דקה ומוסיפים את הפטרוזיליה, הלימון והתבלינים. מסירים מהמחבת ומקררים.
ממלאים את הקלמארי במילוי, וחותמים את הפתח עם קיסם עץ. מטגנים בחמאה המזוקקת לא יותר מדקה, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הצ'ילי והיין ומאדים את האלכוהול. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה הקרה.
עדכון אחרון : 22/11/2005 15:10