חומוס צ'יפס סלט יש בסין
פיתה פלוס היא המסעדה הישראלית-מזרחית הראשונה בבייג'ינג. גם המקומיים נוהרים
אבי ושולי שבתאי, ישראלים ממכבים שחיים בסין בחמש השנים האחרונות, פתחו לפני כשנתיים מאפייה ומזנון מהיר לפיתות. לאחרונה התרחב המקום והפך למסעדה מזרחית המושכת אליה תיירים ישראלים, דיפלומטים זרים וגם לא מעט מקומיים.
בני הזוג ושלושת ילדיהם הגיעו לסין בשליחות חברת ההיי-טק שבה הועסק אבי, אבל נשארו גם אחרי תום החוזה. כששולי חיפשה תעסוקה, הם חשבו על פיתות. "פיתה היא דבר מוכר בצפון אמריקה ובאירופה," אומר אבי. "בבייג'ינג מכירים אותה בעיקר הזרים. הסינים לא ממש יודעים מה זה, אבל כשהם טועמים הם מאוד מתלהבים. יש לחם סיני שדי דומה לפיתה, כך שקל להם להתרגל."
שניהם מעולם לא עבדו בתחום המסעדנות ולא עסקו
בבישול או באפייה כמקצוע, אבל העסק הזה התלבש עליהם יופי. שולי מדברת קצת סינית, כך שקל לה יותר לתקשר. אבי עדיין לא הספיק ללמוד את השפה. המסעדה ממוקמת בצפון-מזרח בייג'ינג, באזור השגרירויות, בהן זו של ישראל.
"בבייג'ינג אין הרבה ישראלים, אבל זה גם לא קהל היעד שלנו," אומר אבי. "מגיעות לפעמים קבוצות של תיירים ישראלים, שבשלושת הימים הראשונים בעיר לא רוצים לשמוע על אוכל ישראלי, אבל ביום הרביעי נשברים. באים סטודנטים ישראלים שהגעגועים גוברים עליהם. יש ישראלים שהגיעו בשליחות של חברות מסחריות, עובדי השגרירות."
למרות שטוב להם שם, בני הזוג לא רואים את עצמם תוקעים יתד בסין. "אנחנו מקווים להכניס שותפים ולהפוך את המסעדה לרשת מסעדות בסין. בינתיים התחלנו גם לשווק פיתות לחנויות, לשירותי קייטרינג, למסעדות ולברים." ולמי שמודאג, למסעדה יש תעודת הכשר שמספק הרב מבית חב"ד סניף בייג'ינג, שנמצא ממש לידה.
עדכון אחרון : 21/11/2005 16:11