לבבות דקל וארטישוק בלחם
של ד"ר דפנה שמרון, גורמה
150 גרם לבבות ארטישוק משומרים וחתוכים
150 גרם לבבות דקל משומרים וחתוכים
1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
1/4 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
200 גרם סלאמי חתוך לקוביות קטנות
200 גרם קבנוס חתוך לקוביות קטנות
1 כיכר עגולה של לחם כפרי
המצרכים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור טרי גרוס
ההכנה:
מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת סגורה, ומערבבים אותו עם כל החומרים (למעט הלחם) בקערה. חותכים פרוסה בעובי 5 ס"מ מכיפת הלחם (שומרים כמכסה) ומוצאים את כל תוכן הלחם (ניתן להכין ממנו פרורי לחם).
דוחסים לכיכר את תערובת הירקות, מכסים בפרוסה שנחתכה, עוטפים בניילון נצמד, מניחים מעל קופסת שימורים ומצננים במקרר 3 שעות.
ההגשה:
חותכים את הלחם הממולא לגזרות.
עדכון אחרון : 20/11/2005 14:39