גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סוף סוף יהיה מקום בבראסרי

דני ססלר מתרשם לחיוב מסרגוס. אתם יודעים, המקום של יוצאי הקופי בר ונגזרותיו

דני ססלר | 16/11/2005 12:42 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סרגוס היא בראסרי על פי תפריטה ודומה לבראסרי צרפתי על פי עיצובה. היא דומה לבראסרי שבאבן גבירול, שדומה לבראסרים של ניו יורק, שדומים לבראסרי בצרפת. מין עסקה עיצובית-סיבובית. סך הכל העיסקה בסרגוס לא רעה כלל.

המרחב הלא קטן של המסעדה משרה נעימות, הבר המתכתי אך לא קר עשוי בצבע נחושת שנעים להשען עליו, והמרחבים בין השולחנות, או נכון יותר בין שורות השולחנות, ראויים לציון. בעיקר מאפשרים ליישר רגליים אחרי הארוחה ולהיאנח. בחופשיות. ואם הארוחה היתה מספקת - והארוחה שאני סעדתי היתה טובה - אפשר גם להביט בעיני השותפ/ה לארוחה ולהתרכז בהם. לא חובה, אבל אפשר.

המטבח בסרגוס הוא אחד הגדולים והמצוידים בעיר. אולי פרט למטבח של רפאל, אבל זה לא חוכמה, ברפאל בנו את המטבח לממדי בית מלון. בסרגוס המטבח רחב ונוח מאוד לעבודת טבחים. פרט למקרר הבשר של אפס מעלות (המיועד ליישון בשר), מיועד שטח לא קטן להכנת רביולי, שזה יתרון לא קטן לחובבי מעטפות הבצק ההן, וגם חדר מיוחד להכנת מאפים ועוגות. קונדיטוריה בלע"ז.

הזמנו, רק בשביל הברכה, שלוש מנות ראשונות. שרימפס מוחיטו, שהם שרימפסים לא קטנים מוקפצים בשמן זית, עם רום בשביל אפקט המוחיטו, נענע, בשביל להדגיש את האפקט ההוא ופלחי לימונים, בשביל לקבע סופית את האפקט. מנה ראשונה נוספת היתה טרטר טונה אדומה קצוצה על אבוקדו, קצוץ גם הוא, עם כוסברה. המנה השלישית היתה קדרת מולים מרינייר בחלב קוקוס, שמנת וכוסברה.

השרימפס מוחיטו היו קלילים. הרום, נענע ופלחי הלימונים הם שגרמו לכך. טרטר הטונה נעשה מטונה טריה ורעננה שאיזנה יפה את שמנוניותו של האבוקדו (48 ש"ח). והיתרון הגדול של המולים מרינייר (48 ש"ח) היה המינון הנכון של חלב הקוקוס והשמנת. קל מאד להתדרדר עם חומרי הגלם האלה לטעם קליל של נאחס. אבל כאן עבדו יפה על המינונים. בקיצור, כל שלושת המנות הראשונות היו טובות, נקודה.
מנה בסרגוס. צילום: יחסי ציבור
מנה בסרגוס. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור
ריח חריכה קליל

לעיקריות הזמנו טיבון סטייק (89 ש"ח) ומנת דג מוסר (78 ש"ח), ששחה בים הגדול (ולא בבריכה קטנה). טיבון סטייק, כידוע נפרס ממקום שצורתו T, כשמצידו הימני נמצאת הסינטה ומצידו השמאלי הפילה. במחשבה שניה, אם מתעקשים על קטנוניות, הצדדים יכולים להשתנות, הכל תלוי בצורת ההנחה של הנתח על הצלחת (שזה בקלות יכול להיות משל לחיים).

הטיבון הוכן על הגריל ונמשח בשמן זית, חמאה, שום וטימין והיה עסיסי וטוב. ריח חריכה קליל עלה ממעטפת הנתח כשתוכו היה אדמדם-דם. הסינטה היתה כמובן יותר קשה מהפילה ונתנה פייט יפה לחיך. החיך ניצח בנקודות. היה טוב.

המוסר

נעשה על הגריל ולידו הוגשו עיגולי תפוחי אדמה קטנים בקרם פרש. למרות מליחות יתר של תפוחי האדמה, הם היו בסדר. הדג היה מצוין. עסיסי, לא יבש, עם שאריות צריבת המתכת של הגריל.

כדאי לעיין גם בתפריט היין העשיר של המקום, שערוך במקצועיות רבה. אחד היתרונות שלו הוא ההיצע הגדול של כמה מהיינות הגדולים בבקבוקים קטנים, חצאי בקבוקים. זוג סועדים יכול לשתות שני סוגי יין במחיר של בקבוק גדול אחד. קינוח לא אכלנו מטעמי דיאטה.

סרגוס הוא מקום סימפטי, נעים ואף נחמד, שאפשר לזהות בו כמה מיושבי הבראסרי שערקו עם הפתיחה, קורה.

סרגוס. המלאכה 8, ת"א. טל': 03-5615121.

עדכון אחרון : 16/11/2005 14:07
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת מסעדות

מבקרי המסעדות של מעריב מגישים את התרשמויותיהם המלומדות מבתי האוכל הפזורים בארץ

לכל הכתבות של ביקורת מסעדות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים