מרק ארטישוק ירושלמי
של מסעדת MEDZZO
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות
200 גרם תפוח אדמה חתוך ומקולף לקוביות
2 בצלי שאלוט קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 כפות חמאה
כוס מרק עוף
1 ליטר מים
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
קצח
ההכנה:
מטגנים בסיר את הבצלים והשום בחמאה. מוסיפים את קוביות הארטישוק ירושלמי ואת תפוחי האדמה ומטגנים כעשר דקות.
מוסיפים את המים וחצי כוס מרק עוף, ומבשלים בערך כעשרים דקות, עד שהירקות מתרככים. טוחנים בבלנדר מסננים ומחזירים לסיר. מבשלים עשר דקות נוספות ומוסיפים את השמנת ואת מרק העוף שנותר. מתבלים במלח ופלפל.
מעבירים לצלחת עמוקה. מעטרים בכמה גרגירי קצח ומגישים.
עדכון אחרון : 7/11/2005 14:26