הזנק: גולדסטאר-קוטג'
המשקה הביתי שמשגע כרגע את הצרפתים נולד בקווקז ומורכב מ-75% חלב ו-25% בירה
הברנש שעומד מאחורי סיפור ההצלחה המוזר הזה הוא מארסל באסנאר, רפתן גאה בן 55 בחבל בריטני שבמערב צרפת. לדבריו, תוך שבוע הוא מכר 300 בקבוקי "בירה חלב", ועכשיו הוא הולך לעבור לייצור מסחרי של הפטנט.
המתכון של באסנאר מוגדר סודי ביותר, אבל הוא מוכן לגלות שהוא מערבב 75 אחוז חלב ו-25 אחוז בירה, באמצעות
טכניקה שבה מכינים משקה חלב תוסס מסורתי בהרי צפון הקווקז.
"הרעיון להכין משקה אלכוהולי מחלב הכניס את כולם להלם בהתחלה", אמר באסנאר. "אבל בימינו, כאשר החקלאים מפגינים בגלל הירידה במחירי החלב, נראה לי שזה יכול להזרים דם חדש לתעשייה הזו".
למשקה החדש הוא קורא בירת לאקטיוול. הוא מכין אותה במפעל ביתי מאולתר ומוכר אותה בינתיים בתוך בקבוקי יין ריקים בפסטיבלים ברחבי צרפת, לחנויות קטנות ולשווקים.
עדכון אחרון : 14/9/2005 10:38