יאפרחה - עלי גפן ממולאים בנוסח עיראקי
של שרה (נינה) ששון, גורמה
100 עלי גפן טריים (בוחרים עלים צעירים ודקים בצבע ירוק בהיר וקוטמים את הגבעול כך שלא יישאר העוקץ בעת המילוי)
למלית:
3 כוסות אורז ארוך שטוף
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה, כולל הגבעולים
1/2 צרור שמיר קצוץ, כולל הגבעולים
1/2 כוס מיץ לימון, כולל בשר הלימון הסחוט (ללא הגרעינים)
1/2 כוס שמן קנולה
חופן מלח
ההכנה:
מכינים את התערובת. שוטפים את העלים היטב, ומרפדים את תחתית הסיר במספר עלים גדולים.
צורת הקיפול:
מחברים שני עלים זה על זה, בחפיפה קלה. מניחים כפית מהמלית, מקפלים ומנהדקים היטב. מסדרים בסיר בצפיפות וללא רווחים. מדי פעם סוחטים מעל הסיר את הנוזלים שמצטברים מהמלית. מוסיפים מים עד שכף היד נכנסת והמים מכסים אותה. זורים מעט מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. מבשלים במשך שעה על להבה נמוכה.
עדכון אחרון : 7/9/2005 14:01