פרפה פטל בצורת לב
של חברת קיטשן אייד
4 ביצים
500 גרם סוכר דק
חצי כפית תמצית וניל או 2 כפות סוכר וניל
קורט מלח
125 מ"ל / חצי כוס שמנת מתוקה 60%
250 גרם פטל קפוא
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת הערבול את הביצים, הסוכר המלח, תמצית וניל או סוכר וניל. מפעילים את המקצפה במהירות 4, ומקציפים דקה אחת עד שכל החומרים מתמזגים היטב. מעבירים את התערובת לקערה אחרת.
2. יוצקים את השמנת המתוקה לקערת הערבול ומקציפים דקה אחת במקצפה, במהירות 8, עד שתהיה סמיכה ויווצרו גלים על פני הקציפה. מוסיפים לשמנת המוקצפת את תערובת הביצים, ומקציפים במקצפה במשך 30 שניות, במהירות 2.
3. מפעילים את מטחנת המזון עם הדסקית לטחינה עדינה במהירות 4, וטוחנים את הפטל לתוך התערובת. מחליפים את המטחנה במקצפה, ומקציפים במהירות 2 במשך 30 שניות, עד להתמזגות הפטל בתערובת.
4. יוצקים את תערובת הפרפה ל-8 כלים אישיים או לכלי אחד בקיבולת 1 ליטר / 4 כוסות. מקפיאים שעתיים לפחות, עד שהתערובת תתקשה. מוציאים את הפרפה מהמקפיא 20 דקות לפני ההגשה כדי שיתרכך, ואחר כך מעבירים אותו לכלי הגשה ופורסים.
עדכון אחרון : 17/8/2005 11:55