לתלמידים, למפונים ולמי שממהר
ביקשנו מכמה תלמידי תיכון מוכשרים מ"תדמור" להנפיק עבורנו את הסנדוויץ' המושלם
אבל מכיוון שבינתיים אנחנו עסוקים בלשלוח שוטר על כל ילד לבתי-הספר, והשפים נשארים במסעדות, הורים רבים עדיין מהרהרים בסוגיה הישנה, מה יאכלו הילדים בהפסקה הגדולה? בעידן הג'אנק, שבו מזנונים רבים מפוזרים בחצרות בתי הספר ובסכום לא גדול ניתן לקנות בורקס או נקניקייה, הורים רבים מעדיפים לחסוך את זמן הכנת הסנדוויץ' בבית, דוחפים כמה שקלים לילדים, מסבירים להם שכדאי לקנות סנדוויץ' חביתה או טונה, והילדים חוגגים בכסף על ארטיקים ובמבה.
בניסיון להקל על ההורים ולגלות מה בדיוק בני הנוער יהיו שמחים לאכול, פנינו למי שאמור להבין יותר מכולם מה הכי טעים לצעירים: הצעירים בעצמם, או יותר נכון, הצעירים שהם גם בשלנים. מצאנו חמישה תלמידים מבית-הספר התיכון הקולינרי של תדמור בהרצליה פיתוח, שגם לומדים לבגרות, אבל בעיקר מבשלים, אופים ורואים מקרוב איך צריך לנהל מטבח. בזמן שחבריהם ישנים עדיין את שנת הבוקר, הם קמים בסביבות חמש ונוסעים לעתים למעלה משעתיים עד לבית-הספר. למרות השעות הארוכות, הם לא מקטרים ואפילו מרוצים. החלומות שלהם, מן הסתם, מתנהלים סביב סירים, מחבתות ועלי רוזמרין.
ביקשנו מהתלמידים להכין עבורנו את הסנדוויץ' האולטימטיבי שיהיה דוגמה ומופת לאמהות ולאבות ארצנו. נציין מראש שלא הגבלנו איש מהם ורק הצענו שהסנדוויצ'ים יהיו בריאים ודלים בשומן. התלמידים, בכיתות י', י"א וי"ב נעזרו בשף מרב פוריץ, מדריכה בכירה בתיכון, ובזמן שאנחנו הסתובבנו בבית-הספר וגילינו שהוא פינת חמד לחובבי הבישול, הם היו עסוקים בחדר הפנימי במה שהם הגדירו: "הסנדוויצ'ים הכי טובים".
התחלנו עם דניאל שמעיה, תלמיד כיתה י"א מכפר יונה שמציג פיוז'ן רול סביח בגרסה הרזה.
המצרכים ל-2 מנות:
2יחידות טורטייה טרייה וחמימה
6-4 פרוסות חציל מתובל וקלוי בגריל
2 כפות טחינת יוגורט ואבוקדו (שעשויה מטחינה גולמית,
2 ביצים חומות וקשות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מורחים את הטחינה במרכז הטורטייה, מוסיפים מעל את פרוסות החציל, הביצה והעגבנייה הטריה. מתבלים, מגלגלים, חוצים כל טורטייה לשניים ומגישים.

אחרי דניאל, הבא בתור הוא אלי כהן מתל אביב, תלמיד כיתה י"א שהשאיפה שלו היא לפתוח בר-מסעדה גדול במרכז הארץ. "הסנדוויץ' שלי הוא שיפון אבוקדו ואלפלפה, שהם נבטים מאוד עדינים", הוא מסביר.
המצרכים ל-2 מנות:
4 פרוסות לחם שיפון מלא
2 כפות גדושות סלט אבוקדו (עשוי מאבוקדו, לימון, עירית קצוצה, מלח, פלפל)
2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים
נבטי אלפלפה
אופן ההכנה:
מורחים את סלט האבוקדו על הלחם, מניחים מעל פלפלים אדומים קלויים ולאחר מכן את נבטי האלפלפה. המלצת השף: "אורזים בנייר ומכניסים לתיק האוכל ביחד עם סלט או פרי".
אין ספק שהניסיון של בן עברי מחדרה, שעולה לכתה י"ג, עושה את שלו. הסנדוויץ' שלו גרם לכולם להזיל ריר, ומאחר שמדובר בגלילת פטה, חציל קלוי ועגבניות צלויות, אפשר בהחלט להבין למה.
המצרכים ל-2 מנות:
פיתה דרוזית
2 פרוסות גבינת פטה יוונית 5% שומן
2 כפות סלט חצילים שרופים על האש (רצוי לא מקופסה)
4 פרוסות עגבניות צלויות בתנור עם מלח גס ושמן זית
עלי בזיליקום טריים
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
חוצים את הפיתה הדרוזית לשניים, ובמרכז כל חלק מניחים את הגבינה ומעליה את יתר הרכיבים, עוטפים את המילוי משני הצדדים עם הפיתה ומגלגלים לגלילה. אופים מספר דקות בתנור שחומם ל-200 מעלות צלזיוס, סוגרים בנייר כסף ששומר על הקריספיות של הפיתה, ומגישים עם סלט ירוק.
את עידו כהן מקרית אונו, תלמיד כיתה י"א ששואף לפתוח מסעדה, תפסנו צמוד לחריף שאותו הוא מכנה "פיקנטי", ואנחנו יודעים שבכלל מדובר בפלפל שאטה הקטלני. מה שכן, הסנדוויץ' שלו, "כריך עוף בנוסח השטן", היה מעולה.
המצרכים ל-2 מנות:
4פרוסות לחם דגנים
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
עלי רוקט טריים
4 נתחי חזה עוף פרוסים דק ומושרים במרינדה ועשויים בגריל או בטפלון (את המרינדה מכינים משמן זית, בזיליקום, אורגנו טרי, רוזמרין, פלפל שאטה, מלח, פלפל שחור ולימון).
אופן ההכנה:
מורחים את ממרח העגבניות על גבי פרוסות הלחם. מניחים מעל את עלי הרוקט ועליהם את נתחי העוף.

סוגרת את הרשימה היא ויקי מור, תלמידת כיתה י' מאור-יהודה, שרוצה לפתוח מסעדת פירות ים. בינתיים היא הכינה קלאב עזים ונענע.
המצרכים ל-2 מנות:
6פרוסות לחם קל כהה
4 כפות לבנה עזים 5% שומן
2 כפות פסטו
נענע
שום
זיתים שחורים
עגבניות מיובשות
8 פרוסות זוקיני ירוק קלוי בגריל
אופן ההכנה:
שמים אחד על השני, סוגרים ולוקחים לבית-הספר.
אחרי המלצות הצעירים החלטנו לבדוק מה מציע יצרן כמו זוגלובק לקראת החזרה ללימודים. למה זוגלובק? כי תמצאו לי תלמיד אחד שלא אוכל פסטרמה. בנוסף, הפסטרמה היא דלה בשומן ומכילה כמות גבוהה במיוחד של חומצות אמינו החיוניות להתפתחותם הסדירה של הילדים. אז הנה כריך פסטרמה מקסיקני בריא וטעים.
המצרכיםל-2 מנות:
4 פרוסות פסטרמה חזה עוף מעושן
1 פיתה
2 כפות קטשופ (כן, אפשר יותר)
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אורגנו
2 כפות תירס מקופסה
אופן ההכנה:
מפרידים את הפיתה לשני עיגולים, יוצקים על כל עיגול קטשופ ומפזרים מלמעלה את התבלינים. מניחים על כל עיגול שתי פרוסות של פסטרמה ומפזרים כף תירס מעל. מגלגלים כל עיגול בזהירות ונועצים קיסם, כדי שהפיתה לא תיפתח.