נשנושי מסעדנות
על חידושים מרעננים ברפאל, פורלין וג'ולסון, ועוד חדשות קולינריות מעניינות
ראשונות בתפריט: פולנטה רכה מתירס טרי עם בוטרדו ופרמג'אנו רז'אנו (בתוספת 15 שקל), אספרגוס עם פונדו של גורגונזולה ווינגרט של צימוקים אוזבקיים (כנ"ל) וגספצ'ו של עגבניות שרי ואפרסק לבן עם סלט של ראשי קלמארי ושמן זית. עיקריות: קלמארי סגול מהים התיכון א-לה פלנצ'ה עם קרם עגבניות וריחן סגול, פילה דניס צלוי בשמן זית עם לימונים כבושים ועגבניות לחות וסינטה של פרה שמנה ביין אדום, עם קונפי תפוח אדמה ומח עצם (בתוספת 35 שקל).
אבל החידוש הגדול, לפי כהן, הוא פתיחת הבר בצהריים עם קריצה לקהילה העסקית. האולטרה אופנתיות של הערב מוחלפת בו בצהריים במה שכהן מכנה "אווירת מלון בוטיק", שכוללת שירותי אינטרנט אלחוטי. במקביל, יוגשו בו ארוחות צהריים, ובהזמנה מראש יהיה ניתן להזמין גם תפריט פינגר פוד שיציג מנות מיניאטוריות, דוגמת שיפוד שרימפס במיונז יפני. המחיר: 45 שקל ל-3 מנות פינגר פוד, לסועד.
במקביל לתפריט הרגיל מתפעל כהן תפריט מסקרן לא פחות, הבנוי סביב קונספט משתנה ומוחלף מדי כחודשיים. אחרי שבנה תפריט מוקפד סביב כמהין מפריגור וערך הומאז' למגרב, הגיע תורו של האוכל הנא, טרנד עולמי שכהן מתרגם ל"אוכל חי". במסגרת התפריט הוא מגיש ארבע מנות, ביניהן טונה אדומה עם קולורבי כבוש בווינגרט של סויה, יוזו וג'ינג'ר (58 שקל) ופרושוטו סאן דניאל עם תאנים אורגניות ומוצרלה של בפאלו בבלסמי לבן (50 שקל). מטעימה, מדובר בגאונות. תפריט הצהריים מוגש בימים א'-ה', בשעות 12:00-15:30.
רפאל. הירקון 87, ת"א. טל' 03-5226464.

נפתחה: Spoon ביסטרו בר. המסעדה הוקמה על חורבות ארנולד המיתולוגית. הבעלים, איש העסקים מאיר צוכמן, למד בקורדון בלו, וכך גם שף המקום מיכאל גרטופסקי, שבעברו שירות במסעדה של גורדון ראמזי, רפאל וארטישוק. השניים מגדירים את התפריט במקום כפרשנות אישית למטבח הצרפתי.
לדוגמא: בראשונות, עגבנייה צלויה עם סלט מוצרלה, פלפל קלוי וזיתי קלמטה בוינגרט עגבניות ובלסמי (28 שקל); רצועות קלמרי צרובות על סלט פול ירוק עם טחינה (36 שקל); שרימפס מוקפץ עם לינגוויני, פטריות, בצל ירוק, שום ויין לבן (38 שקל);
עיקריות: סינטה ברוטב יין מרסלה על מצע תרד בליווי פירה בצל חום (79 שקל); פילה מוסר צרוב עם סלט קונפי ירקות חם וצ'אטני לימון (78 שקל); ריזוטו פטריות פורצ'יני בתיבול שמן כמהין (58 שקל). מתוקים: פנה קוטה בליווי קומפוט פירות העונה (32 שקל); טארט טאטן בליווי גלידת וניל 28 שקל); מוס שוקולד ולרונה ברוטב שוקולד חם (32 שקל). במקביל, מתגאים במקום בהיצע אלכוהולי מכובד, הכולל יותר מ-70 קוקטיילים ומבחר יינות, מהעולם הישן והחדש.
Spoon Bistro bar. שדרות רוקח 69, ת"א. טל': 03-6439064.

תפריט קיץ חדש בפורלין, באדיבות השף אמיר מרקוביץ'. בראשונות: טרטר טונה אדומה עם מלון וגרגירי חרדל ברוטב פסטו (34 שקל) וסרדינים כבושים על מצע עלי רוקט (30 שקל). עיקריות חדשות: פילה בקר (250 גר') טרי ומיושן ברוטב בורדלייז בתוספת פירה תפוחי אדמה וקונפי שום (95 שקל) ופילה מוסר ים על מצע עלי פטוצ'יני ברוטב פורטבלו (90 שקל). קינוחים: פנקוטה עם דובדבנים טריים בבלסמי (27 שקל), פרפה שוקולד לבן ופירות יער (28 שקל) ועוגת שוקולד וויסקי, המוגשת עם סמיפרדו וניל ותפוזים (30 שקל).
פורלין. פרישמן 10, תל אביב. 03-5222664.

השף אביב משה במיזם פירות ים: כל יום שני יוגש בבר של MESSA תפריט ספיישלים של פירות ים, לצד תפריט הבר הקבוע. בין המנות: אויסטר עם בצל ירוק וסגול, וג'לי לימון טבסקו (18 שקל); ג'מבו שרימפס בחמאת בוטרדו (75 שקל); קוקי סאן ז'ק על ענף רוזמרין, קונפי קולורבי וקוויאר ( 68 שקל); קוסקוס פירות ים עם ציר סרטנים (120 שקל) ולובסטר בחמאת אגוזי לוז (230 שקל). בנוסף, מדי ערב צפוי די ג'יי בסגנונות שונים - מגרוב, ועד מוזיקה צוענית.
MESSA. הארבע 19, מגדלי המילניום, ת"א. טל': 03-6856859.

עסקיות ב-ORO. השף גיא פרץ בנה שלושה מסלולי ארוחה, בשלוש רמות מחיר שונות. כל הארוחות כוללות לחם הבית בליווי מטבלים ומשקה קל או כוס יין הבית. גאוות הבית, טאג'ינים שונים, מופיעות בשלוש הארוחות. להלן הצצה: בין המנות המוצעות בעסקית הזולה יותר (49 שקל) ממליצים שם על המנות הבאות: טאג'ין עוף וזיתים, טאג'ין מתוק (קדירת שוקי עוף ופירות מיובשים בריבת בצלים וברנדי על קוסקוס ביתי) ועוף מרקש (חזה עוף מטוגן בציפוי פריך ממולא בשר עגל, שברי פיסטוק וקינמון).
מהעסקית ב-59 שקל ממליצים על טאג'ין קזבלנקה (קדירת לילה של בשר ראש וגרגרי חומוס פריכים ברוטב אדום), טאג'ין טלה (קבב טלה קצוץ על הסכין אפוי בתנור לבנים) או פילה סלמון נורבגי (נתח סלמון ורוד צרוב בגריל במשרה לימוני, ג'ינג'ר וכוסברה). בעסקית היקרה (69 שקל) כבר תוכלו ליהנות משלוש צלעות טלה עסיסיות צלויות בגריל במרינדת עשבי תיבול, או מפילה דניס ים-סוף (אפוי בעשבי תיבול טריים). בנוסף, מציינים מהמסעדה כי ניתן להוסיף לעסקית קינוח, בחצי ממחירו הרגיל וכי מזמיני העסקית זכאים להנחה של 30 אחוז על תפריט האלכוהול. העסקיות מוגשות בימים א'-ה', בין השעות 12:00-17:00.
ORO. בכניסה למושב גאליה (בסמוך לתחנת דלק אלון). טל': 08-9316617.

תפריט קיץ חדש בג'ולסון, המסעדה של השף רונן דברת בלוך (אקס בוקה גרני וארטישוק) בקומפלקס הרודס באילת.
בראשונות: סלט קלמארי צרובים, פלפלים ואפונה סינית (45 שקל), קוקי סאן-ז'אק וטאפנד אגוזים ועלי מיזונה (50 שקל) וטרטלט עגבניות, חצילים שרופים, שום ושמן זית (45 שקל). בעיקריות: ניוקי עם קלאמס ושרימפס במחאה לבנה (95 שקל), פילה עגל עם דוקסל פטריות ברוטב פורצ'יני (135 שקל), פילה דג ים ברוטב יין אדום ופרח קישוא (140 שקל). באחרונות: קרוקנט קקאו וקרם בננות עם גלידת רום (40 שקל), פאדג' שוקולד לבן ופיסטוק עם גלידת פיסטוק (40 שקל), קרם שוקולד חלב ותפוז עם קראנץ' של נוגט, קומפוט דובדבנים וגלידת מנטה (45 שקל).
JOLSON. טיילת ארמון הרודס, אילת. טל': 08-6380030.
