אנשובי כבוש
של השף אליעזר לויה, מסעדת הלניקה
המצרכים:
30 דגיגונים
1/2 ליטר שמן זית
1/2 ליטר מיץ לימון
30 פלפלי שאטה קטנים ומסוכנים
5 גרם פלפל אנגלי שלם
ההכנה:
מפלטים את הדגיגונים, מוציאים את השדרה ומנקים את הזנב והראש. מסדרים ע"ג מגש שטוח, מכסים במלח גם ומשאירים בחוץ או שמים עם ניילון נמצד במקרר למשך כשלושה ימים.
לאחר שלושה ימים שוטפים את הדגיגונים ושמים בקוספת אחסון עם המרינדה. מומלץ להגיש עם בצל לבן קצוץ דק ליד לצד לחם וחמאה.
עדכון אחרון : 18/7/2005 13:32