נשנושי מסעדנות
המקום של שמעון פרנס, קיץ על המרפסת של אודיאון, מסעדה אשקלונית חדשה ועוד
במקביל, מציע המקום מגוון ארוחות בוקר, ביניהן פלורנטין אגס - ביצים עלומות על טוסט תרד ורוטב הולנדז (42 שקל); אגס אניסטיל - מוגשות על חצי לחם מהטאבון, גבינה וסלט (42 שקל) עם תוספות שונות כמו: בייקון, פטריות, עשבי תיבול; ושקשוקה מהטאבון עם נקניקיות מרגז (45 שקל).
אודאון הרצליה החדש. סדנאות 4, הרצליה פיתוח. טל': 09-9569567; פתוח 24 שעות ביממה.
ארקדיה בהומאז' לפסטיבל הקולנוע בירושלים. מה-7 ועד ל- 16 ביולי, מציעים בארקדיה ארוחות מהסרטים במחירים מיוחדים בגינת התבלינים או בחדרי המסעדה: ארוחת צהריים הכוללת ראשונה, עיקרית וקינוח ב-99 ש''ח וארוחת ערב הכוללת מנה ראשונה ועיקרית במחיר של 139 ש''ח.
רק כדי לסבר את האוזן, הנה כמה מנות שתוכלו לטעום במקום, באדיבות השף עזרא קדם. פתיחים כרביולי של חצילים וגבינת עיזים בחמאת מרווה; טרטר בס עם וינגרט ג'ינג'ר וסלק; מרק יוגורט
בין הקינוחים: מרק מלון, מרק סברס בלאדי עם סורבה יוגורט עיזים ; טארט נקטרינה ורודה ו-וריאציה אדומה של פירות יער וקרם שוקולד לבן. במקביל, יוצעו מנות מיוחדות לצמחוניים. המחירים תקפים אך ורק למשך ימי הפסטיבל וחובה להזמין מקומות מראש.
ארקדיה. אגריפס 10, בסמטה. ירושלים: טל: 02-6249138.

נפתחה מסעדת גספאצ'ו באשקלון. המקום, הממוצב כביסטרו ים תיכוני, מציע שילוב אקלקטי של מטבחי הים התיכון: מטאפאס ספרדיים, דרך פסטייה מרוקאית ועד למנות איטלקיות.
הנה הצצה לתפריט של השף גיא פרץ. ראשונות: סיגר טלה (29 שקל), פסטייה (27שקל) וקרפצ'יו חצילים (27שקל). עיקריות: מעלובה טורקית (בשר טלה קצוץ בתוספת צנוברים ונענע, 43 שקל) פילה מיניון בגריל בתיבול פלפל גרוס ורוזמרין (72 שקל) וספיישל גספאצ'ו - מנה זוגית של אנטריקוט, פרגיות וקבב טורקי (89 שקל). בקינוחים: קדאיף קוקוס -פרמידת קדאיף במילוי קרם קוקוס (21 שקל), הפתעת שוקולד - סופלה שוקולד, קורנפלקס ושקדים (21 שקל) וגלילת שוקולד - קרפ קינמון במילוי מוס שוקולד תפוז (21 שקל). המסעדה כשרה.
גספאצ'ו. מלון הולידיי אין, רח' יקותיאל אדם 9, אשקלון. 08-6748886.

יולי באלדורדו: לכבוד הגעתו לארץ של יין הלמברוסקו, מגישים במקדש הבשרים 500 גר' צלעות טלה ובקבוק יין למברוסקו (ממחוז אמיליה-רומנה שבאיטליה) במחיר מיוחד של 124 שקל (במקום 175 שקל). קרניבורים שמעדיפים יותר בשר עם הכוהל שלהם, יכולים להזמין מנת צלעות זוגית ב-199 שקל.
Eldorado. רח' ירמיהו 12, תל אביב; טלפון: 03-6046152.
ימי שישי בסבסטיאן: השף טל הרשקוביץ מארח בימי ו' של חודש יולי את השף מאיה דרין (אקס מסעדת אימומה) מרכזת מגמת הבישול בבית הספר "בישולים". בסבסטיאן תבשל דרין ראשונות כמולים ממולאים וסלט שרימפס, אבוקדו, תפוזים וליצ'י, ועיקריות דוגמת פילה דניס על דפי פסטה ברוטב עגבניות ושום מקורמל וקציצות עוף בחלב קוקוס וקארי אדום.
לקינוח יוגשו ריבועי שוקולד נוגט באפרסקים וחמאת ברנדי. כפי שצויין, הארוחות של דרין את הרשקוביץ יתקיימו בימי ו', בשעות 12:00-18:00.
סבסטיאן רסטו בר. משכית 33, הרצליה. טלפון: 09-9513939.

נמשכות פיאסטות הקיץ בתהל. האיוונט הקרוב יתבצע ב-11 ביולי, במתכונת הקבועה של המקום: ארוחת טאפאס עשירה, שלושה סוגי סנגריה במזיגה חופשית וכדי שלא לקפח את הקולטורה תהיה גם הופעה של רקדנית פלמנקו. בין המנות שיוגשו באירוע: גספצ'ו בלאנקו עם ענבים, קלמארי עם שעועית שחורה על הפלאנצ'ה, סינטה כבושה עם אגס ופרמז'ן רג'יאנו, רול קרפצ'יו שרימפס וסינטה, ראשי קלמארי באיולי טבסקו ועירית ומנה עיקרית של קדירת פירות ים עם קוסקוס וירקות. לקינוח תוגש פבלובה עם קצפת וקולי פירות יער. מומלץ להזמין מקומות מראש.
תהל. נחלת בנימין 30 ת"א, טל. 03-5168410.
היכונו לקאמבק של שמעון פרנס: אחרי שהלינק שלו לטברנה היה עד כה טלוויזוני בעיקרו, פתח פרנס ביום שישי האחרון את הלניקה, טברנה באוריינטציה יוונית, הממוקמת בהרצליה. מלבד לתפקד כבעלי המקום, פרנס הוא גם המנהל האמנותי של המקום, מה שמבטיח "שמורת טבע יוונית", כפי שהוגדר בהודעה לעיתונות, שתכלול הופעות חיות מדי ערב.
תפריט המקום הורכב ע"י השף אליעזר לויה (אקס בארכה וקזנקי) והתפריט יכלול מאכלים מיוחדים מאזוריה השונים של יוון, כמו גם מנות מהמטבח היהודי הסלוניקאי המסורתי. דוגמאות: מבחר מזטים, ביניהם אנשובי בשמן זית, עלי גפן וכדורי טלה ביוגורט, כמו גם מוסקה בשר ועגל (45 שקל), סופלקי עגל ברוטב יוגורט וירקות קלויים (55 שקל), וקינוח סוטלץ מסורתי (דייסת אורז בחלב ממותק, 28 שקל). מלבד אלו, מבטיחים במקום מקרר דגה מתוחכם ותפריט אוזו מהגדולים שנראו בארץ.
הלניקה. יורדי הים 1, מרינה הרצליה פיתוח. טלפון 09-9577074.
