גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


בעברית: ריפות

קרין גורן והשף רונן רביב עושים כל מיני דברים טעימים וקלים מבורגול

קרין גורן | 8/7/2005 10:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בורגול הוא תערובת של גרגירי חיטה מלאה שבושלו, יובשו ונטחנו גס. באנגלית קוראים לו בולגר (Bulgar), והשם העברי הוא ריפות, השם ירחם. בורגול הוא השם הערבי של התערובת.

השימוש בו דורש השרייה מוקדמת בנוזל חם (מים רותחים, או מרק). הוא שותה את הנוזלים בצמא וחוזר לחיים, ואז הופך נעים ללעיסה. חשוב להשתמש בבורגול הגס ביותר שאתם משיגים (הבורגול העדין יהפוך למחית). אפשר לדלג על שלב ההשרייה (כמו במתכון של תבשיל בורגול ונבטוטים), בתנאי שמבשלים את הבורגול על האש עם הרבה נוזלים. אפשר גם להכין אותו ממש כמו אורז (כוס בורגול על 2 כוסות מים) ולהגיש בתור תוספת טעימה, משביעה וקצת שונה (וכמובן, בריאה מאוד - לבורגול כל היתרונות של חיטה מלאה). אבל , איכשהו נתקענו על קובה וסלט טבולה. וזהו.

מזל שהשף רונן רביב איתנו. רונן הקים כבר לפני שש שנים את מסעדת "הנשיקה" המקסימה בזכרון יעקב, במבנה עתיק של המשפחה (דור חמישי במושבה). המסעדה ממוקמת ברחוב המייסדים בתחילת המדרחוב. רונן הכין לנו כאלה מטעמים, שאפילו הבורגול לא ידע שהוא כזה: תבשיל בורגול ונבטוטים, מג'דרה בורגול וטלה, מזטים של בורגול עם ממרחים שונים (פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או טפנד זיתים), ואפילו ריזוטו של בורגול במקום אורז. אף מילה על קובה.

בורגול - מתכון בסיסי

כמות: 1 כוס בורגול
זמן הכנה: 10 דקות

המצרכים:
1 ו-1/2 כוסות בורגול
1 כוס מים רותחים, או מרק ירקות
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מניחים את הבורגול בקערה. יוצקים מעל את המרק. מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. אפשר להוסיף גם מעט כמון

אם אוהבים. מכסים בניילון נצמד ומשהים לספיגת הנוזלים למשך 10 דקות. ממשיכים לפי הוראות המתכון.

ריזוטו בורגול וירוקים

כמות: 2 מנות
זמן הכנה: 30 דקות

המצרכים:
3 כפות שמן זית
4 תחתיות ארטישוק פרוסות דק
4 שיני שום פרוסות דק
1/2 כוס פול ירוק
2 כפות אפונת גינה ירוקה
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/3 כוס מיץ לימון
2 כוסות מרק ירקות
2 כוסות בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות חמאה
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות צנוברים קלויים במחבת יבשה להזהבה

אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית. מוסיפים תחתיות ארטישוק ושום ומאדים במשך חמש דקות. מוסיפים פול ירוק ואפונת גינה, מוסיפים גם מלח, פלפל ומיץ לימון ומאדים חמש דקות נוספות. מוסיפים מרק ירקות ומביאים לרתיחה. מוסיפים בורגול ופטרוזיליה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים היטב עד שהחמאה והגבינה נמסות. מעבירים מיד לצלחת הגשה, מקשטים בצנוברים ומגישים.

טבולה של דג מוסר

כמות: 2 מנות ראשונות
זמן הכנה: 15 דקות

המצרכים:
1 כוס בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
1 כפית רוטב הויסין (להשיג בכל סופר באגף הרטבים)
3-2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
120 גרם פילה של מוסר ים (ללא העור), קצוץ
2 כפות שבבי שקדים קלויים במחבת, להזהבה

אופן ההכנה:
מערבבים יחד בקערה בורגול, פטרוזיליה, כוסברה, שום, רוטב הויסין, מיץ לימון ושמן שומשום. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים דג ושקדים ומערבבים שוב לפיזור אחיד בתערובת. מגישים מיד.

מג'דרה בורגול וטלה. צילום: מיכל לנרט
מג'דרה בורגול וטלה. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

מג'דרה בורגול וטלה

כמות: 2 מנות ראשונות
זמן הכנה: 15 דקות

המצרכים:
2 כפות שמן זית
100 גרם בשר טלה טחון גס (או בשר מתובל לקבב)
1 כוס בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל
1/3 כוס עדשים ירוקות מבושלות במים לריכוך מלח, פלפל שחור וצ'ילי, לפי הטעם
1 כף שבבי שקדים קלויים במחבת להזהבה
מעט מיץ לימון
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
טחינה מוכנה, להגשה

אופן ההכנה:
במחבת מחממים שמן זית. מוסיפים בשר טלה ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים פנימה בורגול ועדשים ירוקות ומערבבים עוד שתי דקות. מסירים מהאש. מתבלים במלח, בפלפל ובצ'ילי, ומערבבים פנימה פטרוזיליה ושבבי שקדים. אפשר להוסיף מעט מיץ לימון פנימה. מגישים חם על מצע של טחינה קרה.

בורגול ירוק של פסטו ומלפפון

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 15 דקות

המרצכים לפסטו:
2 צרורות בזיליקום טרי, מופרדים לעלים
2 כפות צנוברים, או שקדים (עדיף קלויים)
3 שיני שום קצוצות
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר
שמן זית, לפי הצורך
2 כוסות בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל
2 מלפפונים

אופן ההכנה:
לפסטו, טוחנים יחד במעבד מזון בזיליקום עם צנוברים, שום, מיץ לימון וסוכר. מוסיפים שמן זית תוך כדי עיבוד עד שהמחית מקבלת מרקם של ממרח. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים לו שתיים-שלוש כפות מהפסטו. מערבבים היטב. חוצים את המלפפונים לרוחב ומרוקנים את הזירעונים בעזרת כפית. קוצצים דק ומערבבים לסלט הבורגול.

בורגול אדום: עגבניות מיובשות ועגבניות שרי צלויות

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 35 דקות

המצרכים לעגבניות שרי צלויות:
1 כוס עגבניות שרי חצויות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

המצרכים לממרח עגבניות מיובשות:
3/4 כוס עגבניות מיובשות ומשומרות בשמן זית
1 כף צנוברים (עדיף קלויים)
1 שן שום קצוצה
1 כף מיץ לימון
1 כפית סוכר שמן זית, לפי הצורך
2 כוסות בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל

אופן הכנת העגבניות הצלויות:
מחממים תנור ל-200 מעלות. שמים בתבנית עגבניות שרי. מערבבים עם שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור. צולים בתנור במשך כ-25 דקות. מצננים.

אופן הכנת ממרח העגבניות:
טוחנים יחד במעבד מזון עגבניות מיובשות עם צנוברים, שום, מיץ לימון וסוכר. מוסיפים שמן זית תוך כדי עיבוד עד שהמחית מקבלת מרקם של ממרח. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים לו שתיים-שלוש כפות ממרח עגבניות. מערבבים היטב. מערבבים פנימה עגבניות צלויות.

בורגול שחור של טפנד זיתים ושום אפוי

כמות: 4 מנות
זמן הכנה: 35 דקות

המצרכי לטפנד זיתים:
3/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים
2 יחידות אנשובי במלח
10 יחידות צלפים
1 כפית סוכר שמן זית, לפי הצורך
2 כוסות בורגול מוכן, לפי המתכון הבסיסי לעיל

המצרכים לשום אפוי:
שיניים קלופות מראש שום 1
1 כוס שמן זית

אופן הכנת הטפנד:
טוחנים במעבד מזון זיתים, אנשובי, צלפים וסוכר לתערובת קצוצה דקה, אך לא חלקה. מוסיפים שמן זית תוך כדי עיבוד עד שהמחית מקבלת מרקם של ממרח. שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים לו שתיים עד שלוש כפות מהטפנד. מערבבים היטב.

אופן הכנת השום האפוי:
בסיר קטן מניחים שיני שום, מכסים בשמן זית ומבשלים על להבה נמוכה ביותר (השמן יהיה חם, אך לא לוהט או מבעבע), במשך חצי שעה עד שהשיניים מתרככות. מסירים מהאש, מסננים ומצננים (שומרים את השמן לשימושים אחרים). מערבבים את השיניים (חלק או הכל, לפי הטעם) בסלט הבורגול. מגישים מיד.

תבשיל בורגול ונבטוטים. צילום: מיכל לנרט
תבשיל בורגול ונבטוטים. צילום: מיכל לנרט מיכל לנרט

תבשיל בורגול ונבטוטים

כמות: 4 מנות ראשונות
זמן הכנה: 30 דקות

המצרכים:
1 כוס נבטוטים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
2 כוסות בורגול (לא מושרה)
2 כוסות מרק ירקות

אופן ההכנה:
מבשלים את הנבטוטים בסיר עם מי מלח רותחים (כמו פסטה) במשך 20 דקות. מסננים היטב. במחבת מחממים שמן זית. מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הנבטוטים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הבורגול והמרק, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים חמש דקות עד לספיגת הנוזלים. מסירים מהאש ומגישים.

עדכון אחרון : 7/7/2005 15:31
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים