בראוניז שוקולד תפוז
של שי-לי אנג'ל-ליפא, גורמה
250 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
קליפה מגורדת משני תפוזים
2 כפות קוואטרו (או ליקר תפוזים אחר)
3 כפות מיץ תפוזים טבעי
6 ביצים
1/2 כפית מלח
2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1/2 כוס אבקת קקאו
תבנית אלימניום חד פעמית בגודל 40X33 ס"מ
לקישוט:
אבקת סוכר
ההכנה:
ממיסים במיקרוגל או בבאן-מארי את השוקולד והחמאה, עד לקבלת משחה חלקה. מוסיפים את קליפת התפוזים, הליקר ומיץ התפוזים מערבבים ומצננים מעט.
מקציפים כדקה את הביצים עם המלח, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד כחמש דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מקפלים את תערובת השוקולד לתןך תערובת הביצים ומערבבים היטב.
מוסיפים את הקמח ולבסוף את אבקת הקקאו, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת, ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום נמוך (160 מעלות) עד שהעוגה מתייצבת, אך לא לגמרי יבשה.
מצננים, חותכים לריבועים, זורים אבקת סוכר ומעבירים לקופסה.
עדכון אחרון : 26/6/2005 12:25