גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


כתר פלטנו עם שעועית שחורה

של ד"ר דפנה שמרון

NRG מעריב | 13/12/2004 12:48 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הפלטנו היא בננה גדולת מימדים שמשנה באופן דרמטי את תכולת העמילן והסוכר שבה תוך כדי הבשלה ושינוי הצבע. לכן, יש חשיבות לבחירת הפרי על פי דרגת ההבשלה והתאמתו למתכון. את הפלטנו ניתן לטגן, לבשל, לאפות ולצלות.  
כשמתיקות הפרי חיונית להכנת המתכון, יש להשתמש בפלטנו צהובות עם נקודות השחרה.

למרות ההבדלים בגודל, יש לפלטנו ולבנניטוס תכונה משותפת. מרקם הפרי של הסוגים הללו מאפשר טיגון ואפייה. יחד עם זאת, לבנניטוס יש הקליפה הדקה ביותר במשפחת הבננות, ומגוון הצבעים והטעמים שלהן עצום. כמו הבננות, כך גם הבנניטוס ניתנות לאכילה טריות וללא בישול.

במתכון הזה יש שילוב של פלטנו ושעועית, לא כמנה מתוקה אלא כתוספת לבשר או כמנה בפני עצמה.
ניתן  להזמין בטלפון מיעקב צימרמן מחברת לה-קומרקה (052-2525926 ,03-5406393).

המצרכים ל-4 מנות:
1 כוס שעועית שחורה, שהושרתה במים למשך 12-8 שעות
4 פרוסות חזה אווז מעושן, קצוצות
1 בצל יבש קטן
4 שיני שום קלופות
1 כף שמן קנולה
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית מלח
2 פלטנו בשלות (שצבען צהוב עם התחלת השחרה)
שמן קנולה לטיגון
 
להגשה:
100 גר' גבינת שמנת
 
כלים:
4 טבעות בקוטר 6 ס"מ
 
ההכנה:
קולפים את הפלטנו וחותכים כל אחת ל-4 פרוסות לאורך. מחממים את השמן במחבת טפלון ומטגנים את הפלטנו משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב-חום. מעבירים למגבת נייר, מספיגים את השמן ומצננים. מסדרים שתי פרוסות של פלטנו בתוך כל טבעת שמונחת על צלחת הגשה.

שוטפים את השעועית, מכניסים לסיר עמוק ומכסים במים בגובה 5 ס"מ מעל השעועית. מוסיפים את השום, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור על אש בינונית-נמוכה כשעה, עד להתרככות השעועית. מסננים את הנוזלים ושומרים
מהם כחצי כוס.

מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את חזה האווז ומטגנים דקה נוספת.

מוסיפים את החומץ, מערבבים היטב, וממשיכים לטגן עד להתאדות החומץ. מוסיפים את השעועית והשום לתערובת הבצל ומועכים מעט בעזרת מזלג (ניתן למעוך בעזרת מכשיר מעיכה המשמש להכנת מחית תפוחי אדמה). מסירים מהאש, מוסיפים מנוזלי הבישול אם המחית יבשה מדי, ומתבלים במלח.
 
מניחים שעועית בתוך טבעת הפלטנו, מעטרים בגבינת שמנת, ומסירים את הטבעת.
עדכון אחרון : 13/12/2004 12:54
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים