בגלל צפיפות בבתיה"ס בת"א: תלמידים יוצאים להפסקות במשמרות
הגידול במספר הילדים בעקבות מעבר של משפחות רבות לעיר יצר מצוקה אדירה של מקום בכיתות וגם בחצרות בתי הספר ההורים זועמים: "רק כשהתלמידים הצעירים חוזרים לכיתות, היתר יכולים לצאת לחצר" העירייה: "פותחים בתי ספר חדשים שיספקו מענה למצוקה"

כך למשל בבית הספר גרץ, בו מספר הילדים זינק בכ-70 אחוזים בתוך שלוש שנים, ילד הלומד בכיתה ב' לא יכול לשחק בהפסקה עם חברו מכיתה ג' כיוון שהחצר בה שיחקו עד לא מזמן פחות מ-450 ילדים אינה יכולה להכיל בו זמנית את כל 600 הילדים הלומדים במוסד כיום.
"בזמן שילדי כיתות א'- ב' בהפסקה, כל היתר בשיעור, וכשהצעירים נכנסים לכיתות - היתר יכולים לצאת לחצר". מסביר תובל. "נוצר מצב מוזר שכל הזמן נשמעים צלצולים בבית הספר. גם הצפיפות בכיתות עולה, ואפילו חדר המורים הפך לכיתה. רצו להפוך גם את המקלט לכיתה, אבל התנגדות ההורים עצרה זאת".
על פי נתונים שפרסמה העיריה עם פתיחת שנת הלימודים הנוכחית, לכיתות ו' עלו השנה 3,268 תלמידים , בעוד שבגני החובה מספר הילדים גבוה משמעותית ועומד על 5,283 תלמידים.
המשמעות היא שבשנת הלימודים הבאה שיעור התלמידים שיצטרפו לכיתות א' יהיה גבוה בעשרות אחוזים מזה של העוזבים את בתי הספר היסודיים (בוגרי כיתות ו'). למאבק שותפים בשלב זה כל בתי הספר היסודיים במרכז תל אביב, ובהם בלפור, גבריאלי, אהבת ציון, גרץ ותל נורדאו. למאבק שותפים בתי ספר במרכז העיר, ובהם בלפור, גבריאלי, אהבת ציון, גרץ ותל נורדאו.
הסיבה העיקרית לצפיפות בבתי הספר היסודיים היא מעבר של משפחות צעירות רבות אל תל אביב. אפרים קובי, יו"ר הנהגת ההורים בבית הספר היובל, מפנה אצבע מאשימה כלפי העירייה, שלא השכילה לפתוח בתי ספר נוספים מבעוד מועד, במקום אלה שסגרה לפני עשור ויותר לאחר שכמות התלמידים בהם ירדה משמעותית. "לא ייתכן שרק כשהילדים הגיעו להרשמה בבתי הספר, פתאום גילו את קיומם והבינו שעומד להיות צפוף".
בשל הצפיפות הגואה נאלץ השנה בית הספר תל נורדאו, לראשונה, לוותר על פורמט החטיבה הצעירה. במסגרת זו למדו עד היום אלה לצד אלה ילדי גן ותלמידי כיתות א' - במטרה לאפשר הסתגלות קלה לבית הספר.
קרן בצר, יו"ר ועד ההורים של בית הספר, יודעת לספר כי את מתחם החטיבה הצעירה מאכלסים ילדי הגן לבדם, וילדי כיתות א' הועברו לכיתות הספח הקטנות, שעד כה שימשו כחדר אמנות וחדר אנגלית.
בבית ספר היובל לעומת זאת מצליחים הילדים לנשום לרווחה לאחר שבמהלך השנה הקודמת נבנו כיתות לימוד נוספות. הצעה דומה שמניחה כעת העירייה עבור בית ספר גרץ נתקלת בהתנגדות ההורים. "אנחנו לא מעוניינים שילדינו ילמדו בתוך אתר בנייה ויהיו חשופים לאבק ורעש", אומרת תובל. "במקום לבנות בתי ספר חדשים, העירייה דוחפת לבתי ספר קיימים ילדים נוספים".
"הבעיה מוכרת לנו ונמצאת על סדר יומנו", אומרת עדי אדרי, דוברת ועד ההורים המרכזי של העיר. "בכוונתו לפעול נחרצות בנושא מול הגורמים הרלוונטיים בעירייה ובמשרד החינוך".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "ממוצע התלמידים בכיתה עומד על 30 ילדים, בעוד שהתקן של משרד החינוך הוא 40 תלמידים. בשנים האחרונות נוספו כ-7,000 ילדים למערכת החינוך והעירייה הצליחה, במבצע בינוי רחב היקף, לספק מענה לכולם, כאשר רק בשנה שעברה נפתחו שלושה בתי ספר חדשים.
"בשנים הקרובות ייפתחו חמישה בתי ספר חדשים ברחבי העיר. במקביל מרחיבה העירייה בתי ספר קיימים ומוסיפה אגפים חדשים של כיתות לימוד ואולמות ספורט, אשר גם הם ייתנו מענה לצרכים ההולכים וגדלים של העיר ".