הנער שנזרק מישיבה מסיים דוקטורט

כשאלישי עזרא היה בן 15, הוא לא חשב שהעובדה שנזרק מהישיבה בשל גלישה באינטרנט תסדר לו את החיים. בגיל 28, כשהוא אוחז בארבעה תארים, קרוב לסיום הדוקטורט ולומד בנאס"א, הוא יודע שהוא נועד לגדולות

רעות וילף | 2/7/2013 14:02 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: אלישי עזרא
"אני לא יושב בשקט. עושה כל הזמן המון דברים במקביל". כך מעיד על עצמו אלישי עזרא, ירושלמי שבנעוריו נזרק מהישיבה התיכונית שבה למד לאחר שנתפס כשהוא גולש באינטרנט בלילות.
אלישי עזרא
אלישי עזרא צילום: מירי צחי


אולי התכונות האלה מסבירות את העובדה שהיום, 13 שנים אחר כך הוא אוחז בגיל 28 בארבעה תארים ושוקד על השלמת הדוקטורט שלו. את כל זה הוא עושה תוך כדי שהוא משמש כמרצה באוניברסיטה העברית ומשתתף בתוכנית יוקרתית במרכז המחקר של נאס"א.

"באתי ממשפחה דתית ובשל כך למדתי במוסדות חינוך דתיים", מספר עזרא. "כשהייתי בערך בן 15 וחצי זו היתה התקופה שבה האינטרנט התחיל לעניין אנשים. באותה תקופה נפל לידי ספר-HTML שפת תכנות לסביבה אינטרנטית. התחלתי ללמוד את הספר והשגתי מפתחות מאסטר של כל החדרים בישיבה. בלילות הייתי מגיע לחדר של ראש הישיבה, פותח אותו ומתיישב ליד המחשב כדי לנסות לפענח את הדבר הזה, שנקרא אינטרנט. אז גם הצלחתי להקים אתר משלי".

האתר שפתח בחור הישיבה הכיל סיפורים אירוטיים ואולי זה מה שעורר במיוחד את חמתו של ראש הישיבה, כאשר גילה כי הכל נעשה בתוך החדר שלו. "בעטו אותי משם. זה גם היה גם הרגע שהייתי מספיק שלם לעמוד מול עצמי ולדעת שאני רוצה לצאת בשאלה".

אחרי חיפושים ממושכים הוא הצליח להתקבל לתיכון "אורט ספניאן" בירושלים. שם הוא השתלב במסלול הנדסאי חשמל ואלקטרוניקה, מה שלא הפריע לו להעמיס במקביל על תעודת הבגרות שלו קרוב ל-70 יחידות לימוד.

"כיוון שהמגמות הטכנולוגיות עניינו אותי פשוט נכנסתי לאתר האינטרנט של משרד החינוך, בדקתי מהם מבחני הבגרות המדעיים שאליהם ניתן לגשת ונבחנתי כמעט בכולם: מתמטיקה, פיזיקה, רובוטיקה, חישוב ובקרה, חשמל ואלקטרוניקה וכו' - ובכל אחד ברמה של 5 יחידות. ברוב הבגרויות שלי ישבתי לבד מול בוחן".
לימודים עד אור הבוקר

אחרי שקיבל את תעודת ההנדסאי (בהצטיינות) הוא אותר על ידי יחידת הפיתוח הטכנולוגית של חיל המודיעין ובתום שרשרת ארוכה של מיונים התקבל לשורותיה.

"חודשיים אחרי שהתחלתי שירות סדיר החלטתי שאני רוצה במקביל להיכנס לעולם האקדמיה ולעשות תואר באוניברסיטה הפתוחה. כשסיפרתי על כך לחברים הם הרימו גבה. כולם אמרו שזה חסר סיכוי כיוון שהעבודה ביחידה כל כך תובענית וקשה ואין טעם אפילו לנסות. למרות זאת הייתי נחוש בדעתי להצליח ולמדתי בכל לילה עד 4 לפנות בוקר".

גם את התואר במדעי החיים במסגרת האוניברסיטה הפתוחה, סיים עזרא בהצטיינות. "העמסתי על עצמי בצורה בלתי הגיונית אבל זה מה שנותן לי אנרגיה". בזמן שחבריו טיילו בעולם אחרי השירות הצבאי, הוא המשיך לעוד תואר - הפעם בפילוסופיה ובהיסטוריה. את מרבית הקורסים לתואר הזה למד במקביל לשירות הקבע שלו. לקראת שחרורו מצה"ל הוא שמע על המרכז החדש לביו-הנדסה, שנפתח באותה שנה באוניברסיטה העברית. "מדובר במסלול ישיר לדוקטורט ואני הייתי הסטודנט הראשון במסלול הזה", הוא מציין.

במסגרת המסלול סיים עזרא תואר שני בביו-הנדסה ופיתח מודל מתמטי עבור מפרצות ברשתית לחולי סכרת, עליו רשם פטנט. לפני כשנה וחצי, כשהוא בן 26 בלבד, הוא החל בלימודי הדוקטורט ותוך כדי לימודיו קיבל משרת מרצה ביחידה להוראת תכנות ובבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית. במסגרת זו פיתח שני קורסים בתכנות מתמטי מתקדם.

את השלב הבא הוא מגדיר כמעניין ביותר בשנים האחרונות. אל אוניברסיטת סינגולריטי שבקליפורניה, הממוקמת במרכז המחקר של נאס"א, מצליחים להתקבל בכל שנה 80 סטודנטים בלבד מתוך אלפי מועמדים בכל העולם.

"הסטודנטים צריכים לייצר חדשנות כדי להוביל לפתרון בעיות העומדות בפני האנושות", מסביר עזרא, שקבוצתו אותגרה בסוגיית היעדר הגישה לרפואה מודרנית של מרבית אוכלוסיית העולם. את המענה לבעיה הם מבקשים לספק באמצעות פיתוח כפפה מיוחדת עמוסה בחיישנים, אשר מקליטה ומשדרת את האותות למרחוק. "עד היום הטכנולוגיה רק הרחיקה בין המטופל לרופא", הוא מסביר. "הכפפה שאנחנו פיתחנו אמורה לפעול בכיוון ההפוך ודווקא לקרב בין הרופא למטופל".

כיום , במקרה של אבחנה רפואית מרחוק, היא מתבצעת על ידי שיחת וידאו שבה הרופא מסתמך על שיחה עם החולה, ללא כל מגע גופני. "השימוש בכפפה יאפשר לרופא לבצע אבחון מדויק יותר במהלך הבדיקה הרפואית והחזון שלנו הוא שבאמצעותה יוכל הרופא לגעת במטופל מרחוק".

במהלך שהותו במרכז המחקר של נאס"א הקים אלישי את חברת MedSensation בעמק הסיליקון. החברה קיבלה מענק מממשלת צ' ילה וכיום היא פועלת מדרום אמריקה. למרות הצלחתה של החברה החדשה החליט עזרא לשוב ארצה על מנת לסיים את לימודי הדוקטורט שלו בעוד יתר שותפיו נותרו בחו"ל.

גם כעת, למרות הקילומטראז' הרב שגמע בעולם הטכנולוגי, גלגלי המוח שלו ממשיכים להסתובב במרץ לקראת הפיתוח הבא. בימים אלה הוא עסוק בהקמת חברה חדשה שתעסוק בשחזור פנים, ובמקביל הוא מקים מרכז חדש לחדשנות על תחומית באוניברסיטה העברית.

"אחרי שאסיים את הדוקטורט אני מתכוון לעשות פוסט דוקטורט בארה"ב", הוא אומר. "אני לא חושב שאני גאון על. אם יש משהו שאני חושב שכן עזר לי זו היכולת שלי לשמור על ריכוז ברמת מקסימום לאורך זמן. זה לא בלתי אפשרי". לאחרונה השלים אלישי את לימודיו במדעי החברה והרוח ולפני כמה ימים נערך טקס הענקת התואר באוניברסיטה הפתוחה.

נשיאת האוניברסיטה, פרופ' חגית מסרירון אמרה עליו: "אלישי הוא דוגמה מצוינת לסטודנט עם חדוות למידה ומוטיבציה יוצאת מהכלל שהובילו אותו לפסגות מקצועיות ואישיות.

"באוניברסיטה הפתוחה אלישי רכש כישורי למידה ופיתח את המשמעת עצמית שלו, בין היתר הודות לשיטת הלימוד המאפשרת המון מרחב, גמישות ועבודה עצמאית. אני בטוחה שכישורים אלה, יחד עם השאפתנות שלו, סייעו לו גם בקריירה המקצועית. אנו גאים בו ומאחלים לו הצלחה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים