סטודנטים לרפואה יחויבו ללמוד ליצנות רפואית
הצוות האקדמי בפקולטה לרפואה בגליל, החליט כי מלבד הקורסים הקונוונציונליים - על הרופאים לעתיד להשתלם גם בליצנות רפואית
בפקולטה לרפואה בגליל, שהחלה לפעול ב-2011 בצפת , במסגרת אוניברסיטת בר-אילן, מצפים מהסטודנטים שלהם ליותר. הצוות האקדמי החליט כי מלבד הקורסים הקונוונציונליים - על הרופאים לעתיד, שמספרם עומד כיום על -70 להשתלם גם בליצנות רפואית.

"הליצנות הרפואית כבשה את העולם הרפואי בעשור האחרון, ומקצוע שהיה בעבר שולי הפך למקצוע פרה-רפואי, בדומה לריפוי בעיסוק או לקלינאות תקשורת", מסביר פרופ' אנטוני לודר, מנהל מחלקת ילדים במרכז הרפואי זיו בצפת וסגן הדיקן ללימודים קדם-קליניים בפקולטה לרפואה.
"כשזיהינו את התועלת הגדולה של הליצנות הרפואית בזירה הרפואית, הבנו שזה הזמן לחשוף את הסטודנטים לרפואה לתחום".
הסטודנטים לרפואה נחשפים לשיעורי הליצנות הרפואית במסגרת קורסי חובה בשנה השנייה ללימודים. המחזור הראשון שפתח את שערי בית הספר נחשף לתכנים אלה ביום מרוכז של סדנאות ויגיע במסגרת השלב השני של הקורסים לביקור במחלקות.
"אחד הכלים בביה"ח שעוזרים בריפוי הוא הליצן הרפואי", אומרת שושי אופיר, ליצנית רפואית שתלווה את הסטודנטים. "הרופאים צריכים להכיר את הכלי ואיך אנו יכולים לעזור".
לימודי הליצנות הרפואית התחלקו עד עכשיו לשניים: קורסים שארכו כמה חודשים במכללות; ושיעורים אצל מורים פרטיים שהכשירו את המעוניין להיות ליצן רפואי, שתפקידו רק "לעשות שמח", כפי שמגדירה זאת אופיר. יש ליצנים רפואיים שהם חלק מהצוות המטפל, ועליהם ללמוד משחק או אמנות הבמה.
