הרכבת לאילת הצילה פרח נדיר מהכחדה

סלילת מסילת הרכבת החדשה לאילת חשפה כי "לשון השור הנגבית" נמצא בסכנה חמורה משחשבו החוקרים. מבצע להרבייתו בסיוע מכון וולקני מנע את היעלמותו המוחלטת

עדי חשמונאי | 28/5/2013 9:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הארגונים הירוקים אמנם הפסידו במאבקם על תוואי מסילת הרכבת לאילת, אך לאחרונה גילו כי דווקא אישור הפרויקט הציל פרח נדיר מהכחדה.

עם תחילת העבודות על תוואי הרכבת, אותו מגדירים הארגונים הסביבתיים כהרסני ביותר לערכי הטבע, הנוף והמורשת בנגב, התגלה כי הצמח "לשון שור נגבית" נמצא בסכנה הרבה יותר גדולה ממה שחשבו עד כה החוקרים.

"זה צמח שהמקום היחיד בעולם שהוא גדל בו הוא מישור ימין שבנגב. כשהתחילו עבודות הרכבת לאילת כל האזור שדרכו מתכננים להעביר את מסילת הרכבת נחשף לסקרים סביבתיים אינטנסיביים במטרה לבחון אילו ערכי טבע עלולים להיפגע מהעבודות", סיפרה אתמול (ב') ד"ר מרגרטה וולצ'אק, אקולוגית הצמחים של רשות הטבע והגנים.

"במהלך הסקרים גילינו לתדהמתנו שבניגוד למה שכתוב בספר האדום של הצמחים, שלפיו באזור הזה קיימים רק מאתיים פרטים של הצמח הזה, בפועל נותרו ארבעים פרטים בלבד".

ארבעה צמחים חדשים

בשל סכנת ההכחדה של "לשון השור" והגילוי שמצבו של הצמח קשה יותר ממה שהיה ידוע עד כה, הגבירה הרשות את המאמצים לשימורו. "התחלנו לנסות להציל את הצמח בדרכים המוכרות בתחום גינון של צמחי בית, והדבר הוביל אותנו לבקש את עזרת מכון וולקני של משרד החקלאות, שניסה להרבות אותו", הוסיפה וולצ'אק. בשלב הזה נכנסה לתמונה סימה קגן, חוקרת במחלקה לפרחים במכון הוולקני.

בימים האחרונים תוצאות הניסוי נשאו פרי, ובמעבדה של קגן נולדו ארבעה צמחים חדשים. כעת, מסכמת וולצ'אק, גדלים הסיכויים להציל את לשון השור הנגבית מהכחדה מוחלטת. הייחורים שגדלו לתפארת במעבדת המכון הוולקני יועברו לבנק הגנים, שם ייעשו ניסיונות נוספים לאסוף את זרעיו וללמוד באילו תנאים ניתן להמשיך ולהרבות אותו.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים