הצעת חוק: לחלק את רחבת הכותל שווה בשווה
ח"כ עליזה לביא הגישה הצעת חוק לפיה רחבת הכותל תחולק שווה בשווה בין גברים לנשים. כיום השטח המיועד לגברים גדול פי 3 משל רחבת הנשים

רחבת הכותל המערבי למרגלות הר הבית צילום ארכיון: פלאש 90
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי ההחלטה על החלוקה הלא-שוויונית התקבלה מיד לאחר מלחמת ששת הימים, על בסיס הערכה לפיה יפקדו את רחבת הכותל יותר גברים מנשים.
לדברי ח"כ לביא, התברר עם השנים כי ההערכה הייתה שגויה. עוד ציינה כי מזה מספר שנים גם הרחבה המקורה מצפון לרחבת הכותל המערבי הוכשרה לציבור אך היא משמשת רק לתפילת גברים, לכן חוסר השיוויון בחלוקת השטח בין גברים לנשים רק מחמיר.
המצב בכותל, טוענת ח"כ לביא, גורם לעיתים קרובות לצפיפות רבה ברחבת הנשים ומסיבה זו נשים רבות נמנעות מלכתחילה לפקוד את המקום.
עוד הוסיפה, כי מתן אפשרות לנשים להתפלל רק ברבע מן הרחבה, בעוד הן מהוות כמחצית מהאוכלוסייה, היא פוגענית ונוגדת את ערכי השוויון אליהם מחוייבת מדינת ישראל.
לפיכך, מציעה ח"כ לביא לקבוע שרחבות התפילה הקיימות ליד הכותל יהיו שוות בגודלן, באופן המבטיח שלכל הרוצים להתפלל בו יוכלו לעשות כן באופן שוויוני.
לאחרונה הוחלט על יישום "מתווה שרנסקי" לפתרון סוגיית נשות הכותל, לפיו יוכשר תוך פחות משנה מקום תפילה פלורליסטי באזור "קשת וילסון".
לדברי שרנסקי "בתוך חודש אפשר יהיה להתחיל לבנות ותוך 8-10 חודשים הפתרון יהיה מושלם, זאת בתנאי שאף אחד לא יגיד שהושיבו אותו בחלק האחורי של האוטובוס".
יו"ר הסוכנות הסביר כי "הכניסה לכותל תהיה מפלטפורמה משותפת דרך כניסה משותפת לכל הרחבות. המבקר יוכל לבחור אם ללכת שמאלה לתפילה מסורתית, למעלה לכיוון שער המוגרבים והר הבית, או ימינה לתפילה פלורליסטית".
עם זאת, ברשות העתיקות מביעים התנגדות חריפה למתווה התוכנית בשל הפגיעה באתר הארכיאולוגי.