י-ם: הושחתו שלטים עם תמונות נשים
לאחר שעשרות שלטים של תיאטראות הושחתו, טוענים במוסדות התרבות כי העירייה אינה מסייעת להם, ומבהירים שייאלצו לוותר על פרסום נשים
- ירושלים תקנוס חברות שיצנזרו נשים משלטים

עם זאת, מנהלים של המוסדות מתקשים לעמוד בעלויות הכבדות הכרוכות בהצבת שלטים, בייחוד לאור הסיכון כי בעיר הבירה הסבירות כי דמותה של אישה תושחת, היא גבוהה. במשך השבוע שלחו חלק ממנהלי מוסדות תרבות מכתבים זועמים לסגן ראש עיריית ירושלים, יוסף (פפה) אללו (מרצ). במכתבים, כבלו המנהלים על כך שנענו לבקשות העירייה שלא לעמוד בלחצים של הקיצוניים ולהמשיך לפרסם דמויות אישה במרחב הציבורי.
"הצילומים שהושחתו אינם שנויים במחלוקת" כתב מנהל תיאטרון החאן, דני וייס. "מעבר לנזק הכספי הגדול, ולפגיעה בתיאטרון החאן, אני סבור כי זו פגיעה תדמיתית בירושלים, המעלה לסדר היום שוב את נושא הדרת נשים".
בשבוע שעבר, קיימו ועדי מוסדות התרבות פגישת סיכום שנת עבודה עם ראש העירייה, ניר ברקת. במהלך הפגישה, כבלו הוועדים על הסכום הגבוה אותו גובה העירייה ממוסדות התרבות. עם זאת, ברקת לא נענה לדרישותיהם להפחית בסכום זה.
"רק לפני כשבוע נפגשנו עם ראש העיר", אמר אללו. "מהפגישה לא יצא כלום, אבל מהרחוב אנחנו יכולים לראות שלא רק לא קיבלו הנחה אלא הכסף שהשקיעו בפרסום הלך על ריק. הדרת נשים והשחתה של פרסומת הופכות אותנו למדינה אפורה מדינה שאין לה לא כבוד לתרבות ולא לאישה ולא למרחב הציבורי, הדבר פוגע קשה מאוד בחזון להפוך את ירושלים לעיר של תרבות. אני דורש מהעירייה שתעמיד מצלמות ופקחים לשמירת הסדר ותחליף באופן מיידי כל פרסומת שהושחתה".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה "בקדנציה הנוכחית הכפילה העירייה את הסיוע למוסדות תרבות שעומד כיום על 21 מליון שקלים בשנה מתקציב העירייה ועוד סכום זהה במימון ממשלתי. סה"כ תומכת העירייה במוסדות התרבות בלמעלה מ-40 מיליון שקלים בשנה לעומת 5 מיליון שקלים בשנה בקדנציה הקודמת.
בנוסף, העמידה העירייה בשנתיים האחרונות לראשונה תקציב פיתוח לתרבות ומיזמי תרבות בגובה 8 מיליון שקלים ומסייעת מעבר לכך בפרויקטים וביוזמות נוספות עם מוסדות התרבות בעיר.
"ההשקעה האדירה בתרבות ניכרת בשטח בעלייה בשביעות הרצון של התושבים והמבקרים מהשפע והמגוון התרבותי בירושלים הפכה לבירת התרבות. בישיבה המדוברת הביעו ראשי המוסדות והעמותות הערכה ותודה לראש העיר על פועלו לקידום התרבות בירושלים וציינו כי העשייה ניכרת היטב בכמות המבקרים במוסדות התרבות בעיר ובצמיחתם. בניגוד לנטען לא נדחתה בקשת העמותות להפחתה באגרות הפרסום, אלא לאור בקשתם הנחה ראש העיר לקיים עבודת מטה לבדיקת הנושא במטרה לסייע למוסדות".
מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: בקדנציה הנוכחית הכפילה עיריית ירושלים את הסיוע למוסדות תרבות שעומד כיום על 21 מיליון שקלים בשנה מתקציב העירייה ועוד סכום זהה במימון ממשלתי. סה"כ תומכת העירייה במוסדות התרבות בלמעלה מ 40 מיליון שקלים בשנה לעומת 5 מיליון שקלים בשנה בקדנציה הקודמת.
בנוסף, העמידה העירייה בשנתיים האחרונות לראשונה תקציב פיתוח לתרבות ומיזמי תרבות בגובה 8 מיליון שקלים ומסייעת מעבר לכך בפרויקטים וביוזמות נוספות עם מוסדות התרבות בעיר.
ההשקעה האדירה בתרבות ניכרת בשטח בעלייה בשביעות הרצון של התושבים והמבקרים מהשפע והמגוון התרבותי בירושלים שהפכה לבירת התרבות.
בישיבה המדוברת הביעו ראשי המוסדות והעמותות הערכה ותודה לראש העיר על פועלו לקידום התרבות בירושלים וציינו כי העשייה ניכרת היטב בכמות המבקרים במוסדות התרבות בעיר ובצמיחתם.
בניגוד לנטען לא נדחתה בקשת העמותות להפחתה באגרות הפרסום, אלא לאור בקשתם הנחה ראש העיר לקיים עבודת מטה לבדיקת הנושא במטרה לסייע למוסדות.