משחקים למבוגרים, יש דבר כזה בכלל?
ערן גלמור, תושב בת חפר, מספר על הבייבי החדש שלו: הוא מפתח משחקים וערכות להפעלה עצמית עבור הורים ויועצים. "אנו לא מפסיקים לשחק כי אנו מתבגרים. אנו מתבגרים כי אנו מפסיקים לשחק"
"מריה מונטסורי אמרה פעם שמשחק הוא הדרך של הילדים ללמוד את מה שלא ניתן ללמד אותם", אומר גלמור, יועץ ארגוני ומנחה קבוצות, שהתנסה בלא מעט מקצועות: הדרכת טיולים, ניהול קייטנות, נגרות, מסגרות וקופירייטר.

יש עדיין מקום למשחקים שלא במחשב?
"בוודאי. אני מאמין שגם בעידן שבו הילדים שלנו משחקים ללא הפסקה באייפון ובאייפד יש מקום לגוון במשחקים שיש בהם אינטראקציה עם אחרים. יש צורך בתקשורת פנים אל פנים, במשחק שבו רואים, שומעים ומרגישים את מי שצוחק לידך".
גלמור גדל בתל אביב בבית שבו המשחקים היו חלק בלתי נפרד מהחיים. "אמא שלי לימדה במכללת וינגייט", הוא מספר. "היא לימדה את הסטודנטים שלה לפתח ולהעביר משחקים לתלמידים בגיל הרך. בכל שנה היא הייתה מנסה משחקים חדשים על 'שפני הניסיון' שהם אני ואחי. היא הייתה מפתחת תרגילים בלי סוף כדי לגוון ולחדש".
את הידע ליצור ולייצר רכש גלמור מאביו שהיה טכנאי מוכשר. "אבא תיקן הכל בבית הכל ולא נתן לבעלי מקצוע להיכנס. הוא מהאנשים הנדירים שיכולים לעשות הכל לבד".
תהליך פיתוח הערכות הוא תהליך ארוך?
"בהחלט. אני צריך להבין מה עשוי לעניין את הלקוחות, ההורים, הילדים המבוגרים. מהן אפשרויות ההפעלה, דרגות הקושי והאם המשחק בכלל עובד. אחד הנושאים החשובים הוא איך בונים את המשחק כך שיהיה מתאים, עמיד ואטרקטיבי למראה".
במהלך פיתוח המשחקים נעזר גלמור בקבוצות מיקוד מקרב החברים של ילדיו והחברים בבת חפר.
"לא פעם אני מזמין קבוצה אלינו הביתה לנסות את המשחקים לראות ולשמוע את התגובות ולתקן בהתאם", הוא משתף. "חלק מהמתקנים קרוי על שמם של הילדים או בעלי המקצוע שסייעו לי בפיתוח משחק כזה או אחר".
מה הלאה?
"חשוב לי לאפשר ליותר הורים לפעול עם הערכה. אנחנו פועלים כדי להנגיש אותה באמצעות הקמת סניפים אזוריים מהם ניתן למשוך את הערכות ביתר קלות. כרגע יש סניפים בבת חפר, נתניה וחבצלת השרון".
ערכות ההדרכה מאפשרות לייצר חווית למידה התנסותית המייצרת עניין וגיוון בלמידה אצל לומדים בנושאי שונים: תקשורת בין אישית וקבוצתית, פיתוחי מנהלים, עבודת צוות, עבודה בממשקים ועוד. ערכות הדרכה מוטסות לחו"ל לשימוש משרדים של חברות ישראליות בחו"ל (אמדוקס, שיכון ובינוי).
"יש לנו סניף בקייב שבאוקראינה ולא פעם מצאנו את עצמנו משכירים ערכות למדריכי הסוכנות המגיעים להדרכות במזרח אירופה", משתף גלמור. "המטרה שלנו היא להפיץ את הבשורה של המשחקים – שכולם ישחקו וירכשו כלים מהנים באמצעות המשחק".
