ב"ש: עבודות התשתית בתחנה המרכזית הפכו למטרד של ממש
מילא שקובעי המדיניות החליטו להפוך על פניה את התחנה המרכזית בבאר שבע, אבל למה החליטו להפוך במקביל גם את מסוף התחבורה הציבורית על פניו, כמו גם את החנייה וכל האזור שסובב את התחנה? העירייה: "באר שבע התברכה באפשרות לבצע פרויקטים רבים בו זמנית"
ובכל זאת, פה ושם בתוך בולמוס השיפוצים בה נתונה העיר, אנחנו לא יכולים שלא לשאול האם הכל צריך להיעשות באבחה אחת? ולא פחות חשוב מכך, האם פרט לצער על חוסר הנוחות, חשב מישהו מקובעי המדיניות ומתכנני השיפוצים על העובדה שמעבר לשלב מסוים זה כבר לא סתם חוסר נוחות כי אם טרדה של ממש?

קחו את פרויקט התחנה המרכזית למשל. אפשר בקלות להגיד שחלק לא קטן מצרכני התחנה המרכזית בפרט והתחבורה הציבורית בכלל נמנה על החלק הפחות חזק באוכלוסייה שלנו. רוצה להגיד, בין השאר, מבוגרים, נכים ועיוורים.
במהלך השיפוצים עברנו לא מעט פעמים דרך מה שהיה אולי לאתר הבנייה הגדול במזרח התיכון, שהמשיך לשמש כעורק הראשי של התחבורה הציבורית בעיר, ולא אחת נתקלנו במפגעים שיכלו חלילה, בייחוד במקרה של האוכלוסייה המוגבלת יותר, להפוך לטרגיים. למרבית המזל, חלקם הגדול מאחורינו, אך זה עדיין לא הופך את האזור נגיש לאותה אוכלוסייה.
אם העובדה שקובעי המדיניות החליטו להפוך על פניה את התחנה המרכזית מתקבלת על הדעת, הרי שאי אפשר שלא לשאול למה החליטו להפוך במקביל את מסוף התחבורה הציבורית על פניו, כמו גם את החנייה וכל האזור שסובב את התחנה, ולא לחכות נניח
ואם אלו בלבד לא יוצרים פקקי תנועה וזיהום אוויר נוראי, הרי שהחליט מי שהחליט במקביל לפרק את המזרקה שכבר הייתה ליד תחנת הרכבת ולסגור את כל המעבר ברחוב בן צבי לצורכי בניית מזרקה חדשה. על פי התמונה שמופיעה על השלט המוצב באתר, המטרה היא להפוך את המקום למדרחוב.
נהגי האוטובוסים של התחבורה העירונית על נוסעיהם הרבים נתקעים כל בוקר בפקק שיוצרת כיכר קטנה באמצע הכביש, שבנייתה עדיין לא הושלמה. מספיק שרכב אחד עוצר להוריד נוסע וכולם תקועים.
נהגי המוניות שעובדים בקרבת התחנה מביטים ולא מאמינים. כל שישה רכבים יוצרים עומס תנועה ובשעות הערב המוקדמות, כשכולם יוצאים מהעבודה, הפקקים כבר הופכים לסיוט של ממש, כמעט ברמה של להרים טלפון לגלגל"צ ולתזמן. הם ואנחנו שואלים: זה הכרחי? אי אפשר להפוך את הסבל לקצת יותר נסבל?

מעיריית באר שבע נמסר בתגובה: "העיר באר שבע התברכה באפשרות לקדם ולבצע מספר רב של פרויקטים בהיקפים חסרי תקדים לרווחת התושבים בו זמנית. מדובר בפרויקטים מחוללי שינוי, הכוללים בין היתר: שיפור תשתיות, פיתוח המרחב הציבורי, שינוי חזות העיר, הקמת מוסדות ציבור, הקמת עוגני תרבות וספורט.
"באשר לעבודות להקמת מתחם התחבורה המטרופוליני – מדובר בפרויקט ענק, בהיקף של 90 מיליון שקלים, שישרת את עשרות אלפי משתמשי התחבורה הציבורית, לצד באי קריית הממשלה, קניון הנגב, בנייני המשרדים ושאר העסקים והמסחר במקום. העבודות במקום מתבצעות על פי לו"ז מקורי וללא פיגורים. יש להדגיש, שבמקום הוצבו שלטי מידע והכוונה לנהגים על שינויים בהסדרי התנועה.
"בנוגע לטענות", מגיב אמנון יוסף, דובר העירייה, "כפי שציינתי, מדובר בפרויקט רחב היקף שמצריך בו זמנית הפעלת מערכות רבות. על כן, ישנם שיבושים זמניים בדרכי הגישה למקום ובמעבר תנועת כלי הרכב".
