בקרוב בת"א: רחוב אדם ברוך פינת רחוב ישראל טל?
עיתונאי "מעריב" אדם ברוך, שר המשפטים חיים כהן, שופט העליון דב לוין והאלוף ישראל טל הם בין האישים שוועדת השמות בת"א החליטה להנציח. אלמנתו של השופט כהן, ששמעה על ההחלטה מ-nrg מקומי: "אני מאוד שמחה שחיים יונצח בת"א, העיר שאליה עבר עם קום המדינה כדי להוביל כתיבת חוקים במשרד המשפטים"

אדם ברוך נעם וינד
לפני שתתקבל באופן סופי, אמורה הרשימה לקבל את אישורה של מועצת העיר, אישור שצפוי להתקבל בקרוב, ולאחר מכן יותאמו רחובות, כיכרות ומוסדות ציבור לכל אחד מהאישים.
משפחותיהם של כהן וברוך שמעו על החלטת ועדת השמות לראשונה מ-nrg מקומי, והביעו שמחה רבה על ההחלטה. "אני מאוד שמחה על כך שחיים יזכה להנצחה בתל אביב, העיר שאליה עבר עם קום המדינה כדי להוביל את כתיבת החוקים במשרד המשפטים", אומרת בהתרגשות המוזיקולוגית מיכל זמורה-כהן, אלמנתו של מי שהיה המשנה לנשיא בית המשפט העליון, ונודע בגישותיו הליברליות.
"האמת היא ששנינו גרנו רוב חיינו בירושלים, וחיים גם נולד שם, ואני יודעת שהשופט זמיר פנה קודם כל לעיריית ירושלים בעניין ההנצחה. אבל המועצה שם לא עשתה כלום, אולי מפני שזו מועצה דתית בעיקרה, וכך השופט זמיר הגיש בתל אביב. חיים היה מאוד קשור לעיר הזאת, וכאן הייתה המשפחה שלו, וילדיו חיים כאן עד היום".
◄ בואו להיות חברים של "זמן מעריב" גם בפייסבוק
בין יתר האישים שהוחלט על הנצחתם ניתן למנות עוד את מתכנן יריד המזרח וגני התערוכה, האדריכל אריה אלחנני; מייסד המוביל הארצי וממציא הטפטפות, המהנדס שמחה בלס; מפקד המשטרה הראשון של העיר, חיים אלפרין; שופט בית המשפט העליון
דב לוין, שעמד בראש ההרכב שדן במשפטו של ג'ון דימיאניוק; מקים הגן הזואולוגי באוניברסיטת תל אביב, יהושע מרגולין; וכן את לנה קיכלר, ניצולת שואה שהצילה את חיים של עשרות ילדים יהודים ונוצרים במלחמת העולם השנייה.
הכתבה המלאה תפורסם ביום שישי ב"זמן תל אביב"
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום תל אביב-
