התקשורת העולמית מתמוגגת מחנוכת "כיכר דג'אני"
הנצחת ד"ר דג'אני בכיכר ביפו זוכה לסיקור חסר תקדים מצד כלי תקשורת ברחבי העולם (כולל מסין). "וושינגטון פוסט": "רגע נדיר של הכרה מצד ישראל בעברה הפלסטיני"
כזכור, ד"ר פואד אסמעיל דג'אני היה מייסד בית החולים הראשון ביפו, שנקרא על שמו, וכיום קרוי צהלון. הטקס עורר עניין וזכה לסיקור בכלי תקשורת זרים בשל העובדה כי הנצחת ד"ר דג'אני היא ככל הנראה המקרה הראשון בהיסטוריה של העיר והמדינה שבו תרומתם החברתית של אישים פלסטינים שחיו בארץ לפני 1948 זוכה להכרה רשמית על ידי מדינת ישראל.
כמו כן, באופן חריג הגיעו לטקס ההנצחה ביפו רבים מבני משפחתו של דג'אני ממדינות
מלבד הטקס עצמו, כלי התקשורת עסקו גם במתחים הפוליטיים שיצר הטקס – טענות לפיהן ההכרה אינה מספקת וכי יש לאפשר שיבה לארץ של המשפחה ולפליטים בכלל ומנגד, ביקורת נגד הסרת דגלי ישראל מהכיכר לבקשת משפחת דג'אני. ב"וושינגטון פוסט" הגדירו את הטקס "צעד יוצא מן הכלל", וציינו כי זהו "רגע נדיר של הכרה מצד ישראל בעברה הפלסטיני".

כאמור, בשבוע שעבר הכינה גם סוכנות הידיעות הרשמית של ממשלת סין שינחואה (Xinhua) כתבה על הנושא. "הסינים מאוד התרשמו מהאירוע שבו ישראל מכירה ומוקירה פלסטינים שאחרי 48' ברחו או הוברחו, ומכאן נבעה ההתעניינות המיוחדת שלהם בסיפור", מספר רונן מדזיני, כתב הסוכנות, שבמסגרת הכתבה שהכין, הוא הציג תמונות מהטקס וערך ריאיון עם ראש העיר רון חולדאי.

הכתבה צפויה לעלות לאתר הסוכנות, תתורגם לשפות נוספות מלבד אנגלית ומנדרינית ועשויה להיות משודרת בערוצי הטלוויזיה הרשמיים בסין.
"יש לכל כתבה כזו פוטנציאל צפייה של כחצי מיליארד איש", אומר מדזיני. "זה מסוג הכתבות שמעניינות אנשים בעולם כי הן עוסקות בסכסוך מזווית חדשה ומעניינת וכאן יש גם הכרה היסטורית חשובה וגם סיפור אנושי מעניין על משפחה שהתאחדה בישראל אחרי עשרות שנים".
"ידעתי שתהיה התעניינות תקשורתית גדולה ואני לא מתפלא על כך", אמר השבוע חבר המועצה אחמד משהראוי (מרצ), שהיה אחד ממובילי היוזמה לקיום הטקס, ומי שהזמין את בני המשפחה להגיע. "כשראיתי את בנו של הד"ר, עומר בן ה-72, בוכה מעל הדוכן על הבמה, גם לי עמדו דמעות בעיניים. זה אירוע באמת נדיר במידה שבה הוא מרגש".
בואו להמשיך לדבר על זה בפורום תל אביב-
