נתיבות: סניף בני עקיבא נפרד לאתיופים
צעירים אתיופים מנתיבות מאשימים: בעיר פועלים שני סניפים של תנועת בני עקיבא, אחד עבורנו והשני לעדות האחרות. בני עקיבא: "ניסיונות לחבר בין הסניפים לא צלחו"

צילום ארכיון: ראובן קסטרו
למעלה מעשר שנים פועלים בנתיבות שני סניפים של התנועה. הצעירים מבני העדה האתיופית מופנים לפעילות בסניף "ורד", במרכז התרבות ליוצאי אתיופיה, ואילו לכל היתר יש באותה שעה פעילות בסניף "מרכז" באזור אחר בעיר.
"זה לא בסדר להפריד בינינו באותה תנועה רק על פי המוצא שלנו", אמר צעיר אתיופי שמגיע לפעולות סניף "ורד". " אנחנו צריכים להכיר זה את זה, ולא להסתגר בתוך העדה שלנו. אם נהיה בסניף אחד, יהיו יותר חניכים ויותר מדריכים, ואז נוכל לקיים פעילות ברמה יותר גבוהה".
חניכה אחרת אמרה: "אנחנו צעירים אתיופים שצריכים להכיר את החברה הישראלית ולא את העדה שלנו. פתאום נגיע לצבא וניתקל בתופעות שלא הכרנו, ואז יהיה לנו יותר קשה להסתגל גם מבחינה חברתית ".
"האתיופים לא הגיעו"
בעלון שחולק לצעירים בנתיבות בנושא החינוך הבלתי פורמלי נכתב בנושא זה: "הוורד, הסניף של יוצאי הקהילה האתיופית, משמש כבית עבור כל הפעילים והבוגרים שנוטלים חלק בעשייה בסניף". על הסניף האחר נכתב: "סניף בני עקיבא מרכז הוא חלק ממערכת עצומה של תנועת הנוער בני עקיבא בארץ ובעולם".
ראש עיריית נתיבות יחיאל זוהר רואה את ההפרדה הזו בחומרה רבה. "בבתי הספר היסודיים והתיכוניים בנתיבות ובמרכז הצעירים לומדים כולם ביחד", הוא אמר למעריב. "אנחנו נגד הפרדה בכל התחומים.
אני יכול רק להצטער על כך שתנועה כמו 'בני עקיבא' בחרה לפעול בנתיבות בשני סניפים נפרדים".
רכז מחוז דרום בתנועת בני עקיבא, אלעד אברקי, טוען: "החבר'ה האתיופים לא יגיעו לסניף המרכזי בנתיבות. ניסינו לקיים פעולות משותפות שם, אך האתיופים לא הגיעו. הם רוצים את החום והאהבה של בני עקיבא אצלם בסניף, שהוא מכובד מאוד. היו ניסיונות לחבר בין שני הסניפים, וזה לא צלח. יש עוד הרבה מקומות שבהם סניף אחד לעדה האתיופית וסניף אחר לשאר החניכים בתנועה ".