הרצליה: "מגדל" קיימה אירוע פרטי, כל העיר עמדה בפקק
בעקבות אירוע פרטי של חברת הביטוח מגדל באצטדיון הרצליה נסתמו העורקים הראשיים של העיר במשך יומיים. האופוזיציונר ירון עולמי: "העירייה שוכחת שתפקידה לשרת את תושבי העיר ולא את החברות הפרטיות". מגדל: "פעלנו לפי ההנחיות"

אלפי נהגים נתקעו שעות רבות בפקקים בליל רביעי ולאורך שעות הבוקר של יום חמישי בעקבות אירוע פרטי של חברת הביטוח והפיננסים מגדל שנערך באצטדיון העירוני בהשתתפות 10,000 עובדי החברה.
"אני מתגורר בעיר הזאת עשרים שנה ומעולם לא חשתי תחושות כעס, זעם, ואכזבה כפי שחשתי השבוע", אומר רואה החשבון צחי וינר. "הזדעזעתי לשמוע שבעקבות אירוע שערכה חברת מגדל באצטדיון העירוני נגרם סבל נוראי לי ולכל תושבי העיר והסביבה".
לטענת וינר, כל הדרכים החלופיות באזור האצטדיון נחסמו לתנועה על ידי שוטרים וסדרנים שלא הצליחו להסביר כיצד ניתן להגיע למרכז העיר. "זה אבסורד שאין כדוגמתו. הרי ידעו על האירוע הזה זמן רב מראש. איך לא טרחו להכין דרכים חלופיות? זה לא נורמלי".
אורית כהן, תושבת הרצליה, לא הצליחה להגיע לתחנת הרכבת ולאסוף את בעלה שמתקשה ללכת ברגל. "בדרך כלל הנסיעה מהבית לתחנת הרכבת אורכת כעשר דקות. הפעם זה לקח כמעט שעתיים. בסופו של דבר בעלי נשבר והתחיל ללכת לכיווני, אחרת הוא היה יכול להישאר שם עד שבת".
האופוזיציונר ירון עולמי, שגם הוא נתקע בפקק הגדול, זועם על עיריית הרצליה, שלדבריו העדיפה את האינטרס של חברת פרטית על פני טובת התושבים.
"העירייה נוטה לשכוח, לעיתים תכופות מדי, שתפקידה קודם כל לשרת את תושבי העיר, אלה שמשלמים ארנונה יקרה ממיטב כספם", אומר עולמי. "לא ייתכן שאירוע פרטי, שנערך על שטח ציבורי, יפקוק את כל העיר, לא יאפשר כניסה חופשית להרצליה דווקא בשעות העומס, ימנע חניה ברדיוס של קילומטרים וייצור מטרדי רעש ותעבורה למרחקים".
לדברי עולמי,
"הרי כשעושים אירועים כמו צעדות, או מרוצי אופניים, מודיעים לציבור ומכינים דרכים חלופיות. למה כאן זה לא נעשה? אולי לא רצו לעורר שאלות של הציבור על עצם האירוע? חבל שאף אחד בעירייה הזו לא מפעיל שיקול דעת ובמקום לתכנן את המהלכים גורמים לכל העיר להזדעזע".
התושבים שסבלו במהלך הלילה היו בטוחים שבבוקר העשן התפזר והכול יחזור לקדמותו, אלא שאז התברר שהפקקים של האירוע היו רק הפרומו לפקק הגדול ביותר שידעה הרצליה בעשור האחרון.
הסיבה לפקק של הבוקר: מישהו שכח להחזיר את הרמזורים לפעולה. אם בליל רביעי נרשמו פקקים מהיכל האמנויות עד נתיבי איילון, בבוקר הגיעו הפקקים עד התחנה המרכזית בעיר.
"לקח לי חצי שעה להוריד את הבן בגן ועוד שעתיים להגיע לעבודה שנמצאת מעבר לכביש החוף", מספר תושב העיר. "אם מישהו מהעירייה היה נמצא מולי באותו רגע הייתי חונק אותו במו ידיי. איזה חלם".

ניר זימן, תושב הרצליה, הגיע לעבודה בתל אביב באיחור של שלוש שעות. "מזל שהצלחתי לבטל את הפגישות של הבוקר, אחרת היו מפטרים אותי", הוא אומר. "מי היה מפצה אותי אם היו מפטרים אותי? גרמן?".
לטענת הנהגים במשך יומיים חנו עשרות כלי רכב בחניות של נכים ועל מדרכות, ללא פיקוח. "אני רוצה לדעת איפה הייתה המשטרה? איפה הפקחים של העירייה? זו הפקרות לשמה", אומר וינר.
"אני כבר לא מדבר על זיהום האוויר שנוצר בגלל כל המכוניות ועל שעות העבודה שירדו לטמיון. אני מדבר על קריסת מערכות כוללת. מי שנתן את ידו לקיום האירוע רמס ברגל גסה את איכות חייהם של תושבי העיר".
מחברת מגדל נמסר בתגובה: "קיימנו את האירוע על-פי תכולת המתקנים של המגרש ופעלנו על-פי כל ההנחיות בצנעה ובמדויק. עובדים רבים הגיעו לאירוע בהסעות של החברה כדי שלא תהיה בעיה של התנועה, לכן מוזר מאוד שנוצרו פקקים כל-כך גדולים".
מעיריית הרצליה נמסר: "ניהול התנועה הוא באחריות משטרת ישראל ואליה צריך להפנות את הפנייה. יש לציין כי בכל מוצאי שבת נערכים בפארקים קונצרטים פתוחים אליהם מגיעים אלפי אנשים ומעולם לא דווח על פקקי תנועה חריגים בשל כך".
ממשטרת ישראל נמסר: "האירוע תואם עם העירייה וקיבל את כל האישורים לכך. לאירוע הגיעו 7,500 איש בכלי רכב והסעות והם נותוו על ידי סדרנים ושוטרים".