
ת"א: תלמידים לקויי שמיעה לא יתחילו את שנת הלימודים
70 תלמידים לקויי שמיעה בתל אביב לא יתחילו היום (ה') ללמוד בעקבות התנגדות ההורים להעברתם מבית הספר שז"ר שנסגר לבית הספר משה שרת

תלמידים צועדים אל בית הספר צילום: פלאש 90
ההורים מוחים על הכוונה להעביר את ילדיהם לבית הספר משה שרת בשכונת נווה שרת בעקבות איחודו של בית הספר שז"ר עם בית הספר ברנר בטענה כי לבית הספר משה שרת, בו לומדים גם ילדים אוטיסטים, אין ניסיון בשילוב ילדים חרשים וכן כי בית הספר מרוחק ויקשה על הילדים להגיע אליו.
ההורים הפגינו לפני כשלושה שבועות מול העירייה ונפגשו עם גורמים במינהל החינוך בדרישה כי הילדים, שרובם מתגוררים מחוץ לעיר, יוחזרו לבית הספר בבלי-ירושלמי בשכונת בבלי, שם למדו לפני שנסגרה התכנית ללקויי שמיעה והועברה לשז"ר, שגם הוא נסגר בינתיים.
לטענת העירייה, בית הספר בבלי-ירושלמי התמלא בשנים האחרונות ובשל הצורך לתת מענה ראשית כל לתושבי השכונה, אין מקום לכיתות לקויי השמיעה. עם זאת, טוענים בעירייה, הצוות והמכשור כולו הועברו לבית הספר משה שרת.
השבוע, בשל התעקשות ההורים ואיומיהם כי ישביתו את הלימודים, הציעה העירייה כי הילדים לקויי השמיעה בכיתות ה'-ו' ילמדו בבית הספר בבלי-ירושלמי, בעוד ששאר השכבות יילמדו בבית הספר משה שרת. ההורים דחו את ההצעה.
העירייה לא תוכל להיענות להורים
"ההורים דורשים שמשה שרת יהיה פיתרון זמני ולא לשים את הילדים הקטנים שם, כך נוצרת אפשרות לצמיחה ומשה שרת הופך לפתרון קבוע", מסבירה רותי אברבנל, המסייעת להורים במאבק. "הפשרה שהעירייה הציעה לא מקובלת על ההורים ולכן אנו משביתים את הלימודים עד שייענו הדרישות".
"רובם מגיעים מחוץ לעיר והמרחק בין בית הספר בבלי לבית הספר משה שרת הוא מזערי", אומר בתגובה גורם במינהל החינוך. "הם פשוט לא רוצים ללכת למשה שרת, ועל הדרך הם פוגעים בשמו".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "עיריית תל אביב עושה את כל המאמצים על מנת שהתלמידים לא ייפגעו וגם ביום רביעי התקיימו שיחות בין מנהלת מינהל החינוך לנציגי
ההורים במטרה למצוא פתרון לטובת הילדים. על מנת להקל על המעבר הוחלט כי הצוות המטפל בילדים לקויי השמיעה יעבור בשלמותו, כולל היועצת, לבית הספר שרת. כמו כן, העירייה לקחה על עצמה את מלוא העלות הקשורה להכשרת הכיתות במבנה בית הספר, כולל האיבזורים הנדרשים.
"העירייה לא תוכל להיענות לבקשת ההורים להעברת כל הכיתות לבית הספר בבלי וזאת בשל מחסור בכיתות לימוד, הנובע מהגידול במספר הילדים באזור בבלי. יש לציין כי בכל מקרה ילדי החינוך המיוחד מוסעים על ידי ועל חשבון הרשויות בהן הם מתגוררים, כאשר בתי הספר בבלי-ירושלמי ומשה שרת נמצאים על אותו ציר אורך ולכן טיעון זמן הנסיעה לא רלוונטי".