ת"א: הטיפול באגרת הכלבים הופרט, התושבים משלמים את המחיר

תושבות תל אביב גילו שאגרת כלבים בסך 50 שקלים שלא שולמה תפחה לחוב של אלף שקלים ושמשרד עורכי הדין החיצוני המטפל בגבייה מאיים עליהן בעיקולים

חגי מטר | 20/8/2011 6:57 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יותר ויותר תושבים מגלים בשנים האחרונות ששירותים עירוניים בסיסיים "הופרטו", והעירייה מושכת את ידיה מהטיפול בהם. במקרה של אביב מאיר ונועה בלכמן, העברת הטיפול בנושא אגרת כלבים לגורם חיצוני לעירייה הובילה לדוח של 1,000 שקלים ולהתמודדות עם משרד עורכי דין שמאיים עליהן מטעם העירייה בעיקולים - וכל זאת בגלל החזקת כלב.
כלב
כלב צילום: יוגב אטיאס


מאיר ובלכמן, בנות זוג תושבות תל אביב, מחזיקות זה שנים בשני כלבי טרייר. לפי החוק, כל בעל כלב צריך לשלם 50 שקל לשנה עבור רישיון החזקת הכלב, והשתיים הקפידו בכל שנה לשלם את האגרה דרך הווטרינר של כלביהן. לכן השתיים הופתעו לקבל בשנה שעברה דוח על סך 600 שקל ממשרד עורכי הדין סנדרוביץ'- רינקוב-חמד בגין אי תשלום האגרה.

"פניתי לווטרינר, שבירר עם העירייה, וחזר אליי ואמר שכנראה מדובר בטעות כי התשלום לשנת 2010 כבר התקבל", מספרת מאיר. "עברה כמעט שנה, ולפני כחודשיים קיבלתי שוב דוח, הפעם בגובה 1,000 שקל , ולאחר בדיקה התברר שאמנם התשלום של שנה שעברה התקבל, אבל התשלום על אחד משני הכלבים ב-2009 התפספס איכשהו".

מאיר פנתה לעירייה, אבל שם אמרו לה שהטיפול בנושא מרוכז בידי משרד עורכי הדין החיצוני, והעירייה לא יכולה לעזור. "כשפניתי למשרד עורכי הדין הם אמרו שהם מטפלים רק בגביית התשלום", היא מספרת. "ניסיתי לשלוח מכתב, שבו ביקשתי להבהיר שגם אם הייתה טעות, אני מבקשת להוזיל את הסכום, כי התשלום המקורי היה רק 50 שקל. בתגובה הודיעו לי שאם לא אשלם בתוך שבועיים יפעילו נגדי עיקולים. בסוף נכנעתי ושילמתי".

"זה אבסורד שאיימו עלינו בעיקול וששילמנו 1,000 שקל על החזקת כלב, אפילו לא איזה חוב ארנונה או שכר דירה", מוסיפה בלכמן. "הכי מעצבנת ההפרטה של העירייה, שמתנערת ואומרת לנו שרק עורכי הדין יטפלו בזה, ואצלם יש רק מחלקת גבייה - ואין משהו כמו שירות לצרכן. זה בכלל לא סוג המונחים שלהם, רק כסף".

בעיריית תל אביב מסרו בעניין זה: "החזקת כלב ללא רישיון היא עבירה על חוק העזר העירוני. אביב מאיר לא שילמה אגרה לשם הסדרת רישיון עבור הכלבים ובשל כך נרשם לה קנס. הודעת הקנס הומצאה בדואר רשום, והיא עצמה מודה שהדרישה התקבלה אצלה, והיה באפשרותה להגיש בקשה לביטול הדוח או להישפט בגינו. משחלפו מועדים אלו הפך החוב לחלוט, ואין אפשרות לערער עליו".
הקרב על פח המיחזור

בעיה אחרת אך דומה ניצבת בפני מי שמנסים לבקש שהעירייה תציב פחים למיחזור נייר בסביבתם. אייל אוחנה מחברת הפרסום "אברהם" בנווה צדק מנסה זה חצי שנה להשיג מהעירייה פח מיחזור, אך מוצא את עצמו מופנה לחברת "אמניר", שמבקשת תשלום על השירות.

"כמשרד פרסום אנחנו מייצרים כמות גדולה של ניירות, ופח המיחזור הקרוב הוא במרחק של קצת יותר מקילומטר", מספר אוחנה. "כבר חצי שנה שאני פונה למוקד העירוני ומבטיחים שיחזרו אליי ולא חוזרים. בפעם היחידה שקיבלנו תשובה מהעירייה הפנו אותנו ל'אמניר'. אז בינתיים אני אוסף את השקיות, ופעם בשבוע תופס עובד ואנחנו גוררים הכול למיחזור. לא נראה לי סביר שאני אצטרך להתאמץ כל כך בשביל לקבל שירותי פינוי זבל". אוחנה גם פנה לעזרת המשרד להגנת

הסביבה, אך משם נמסר שהנושא אינו בטיפולם עוד אלא באחריות מקומית.

בתגובה מסרו בעירייה: "העירייה פועלת רבות להרחבת פעילות המיחזור והפרדת האשפה כחלק מהפיכתה לעיר ירוקה, ובמסגרת זו הוצבו כ-5,500 מכלי מיחזור נייר בביתני אשפה שבחצרות הבתים וכ-300 מכלי מיחזור נייר במרחב הציבורי. המחסור בפחים הוא בעיה עירונית הנובעת מגניבה מתמשכת של הפחים, לצד צו מניעה שהוציא בית המשפט להקפאת הליכי מכרז לאיסוף נייר שמונע מהעירייה לשנות או להרחיב את מהלך איסוף הנייר".

תלונות אלה מצטרפות למספר הולך וגדל של תלונות תושבים על הפרטת שירותי המים והביוב לידי תאגיד "מי אביבים", כשהתושבים מוצאים את עצמם מטורטרים בין העירייה לבין התאגיד ומתמודדים עם גבייה מופרזת.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים