ת"א: איך נקלע שבט הצופים לבית המשפט?
התביעה שהגישו דיירי שכונת המשתלה נגד שבט הצופים צהלה מעוררת מאבק עמוס יצרים בין שני הצדדים. המפגש בבית המשפט בשבוע שעבר נגרר לוויכוח רם, הטחת האשמות הדדית ואפילו דמעות

כפי שפורסם בזמן תל אביבו-nrg מקומי אחרי שנים שבהן התלוננו דיירי השכונה לא פעם על הרעש שגורמים חניכי השבט במהלך פעולותיהם, הוגשה לפני כחודש תביעה נגד השבט, קאנטרי קלאב צהלה ועיריית תל אביב על ידי עשרה מדיירי רחוב מרדכי זעירא בשכונה.
בתביעה טוענים הדיירים כי בתיהם גובלים במתחם שבט הצופים ומרכז הספורט וכי הדבר יוצר מטרדים ומביא לכך ששהייתם בבית בלתי נסבלת עבורם במשך חלק משעות היום והלילה. התושבים יוצאים נגד פעילויות שבועיות של השבט בימי חול, בשעות המנוחה והצהריים וטוענים כי בזמן פעילות נהוג בשבט להשמיע מוזיקה רועשת. הדיירים דורשים כי ייאסר על שבט הצופים לקיים פעילויות בימי חול בין השעות שתיים לארבע ומהשעה שבע בערב עד שבע בבוקר למחרת וכן משישי בצהריים ועד ראשון בבוקר.
בשבוע שעבר נערך דיון ראשון בבית משפט השלום בתל אביב, לשם הועבר התיק לאחר שהקאנטרי קלאב הגיש בקשה למחוק את התביעה, שהוגשה בתחילה לבית משפט השלום בפתח תקווה, אף שכל הצדדים לתביעה נמצאים בתל אביב. בשל עם זאת, נציגי הקאנטרי קלאב ביקשו להעבירה לבית משפט בתל אביב, בשל היעדר סמכות מקומית. בקשתו של הקאנטרי קלאב התקבלה ואף נפסק כי התובעים ישלמו הוצאות בסך 1,000 שקלים לקאנטרי ולצופים.
הדיון הנוכחי עסק בדרישת התובעים להוציא צו מניעה זמני נגד השבט והקאנטרי עד תחילת המשפט בעוד כשלושה חודשים. הם דרשו כי תיאסר פעילות שבט הצופים בין השעות שתיים עד ארבע בצהריים, באחד מימי סוף השבוע ואחרי השעה תשע בערב.
כמו כן, דרשו כי לא ייעשה שימוש במשרוקיות ובמערכות כריזה ושמגרש החניה של השבט לא ישמש כנקודת איסוף ופיזור מטיולים. אשר לקאנטרי, דרשו התובעים כי לא יושמעו קולות מרמקולים וממגברים, ולא תתקיים פעילות במגרשי הכדורסל והכדורגל בין השעות שתיים לארבע בצהריים, בסופי שבוע ואחרי השעה שבע בערב בימי חול.
השופטת רחל ערקובי הציעה לצדדים לנסות ולהתפשר. על פי הפשרה אליה הגיעו הצדדים, לא יינתן צו מניעה זמני אך הצדדים ימנו צוות משותף במטרה לגבש פתרון מוסכם בתוך שלושה חודשים. כמו כן, הוחלט ששבט הצופים יורשה להשתמש במגרש החניה כנקודת איסוף לטיולים חמש פעמים בשנה לכל היותר. בנוסף לכך, הוחלט כי ההוצאות שנפסקו לטובת הקאנטרי במסגרת הבקשה להעברת התיק לבית המשפט השלום יבוטלו.
אבל הדיון המשפטי לא היה העיקר. במהלכו היה קשה שלא לחוש במתח ששורר בין שני הצדדים. מבחינה מספרית, לא היה מדובר בקרב הוגן:
שלושה תושבים בלבד מתוך עשרת התובעים הגיעו לדיון, כאשר אחד מהם, עו?ד ציון אמיר, יצא מהאולם בתחילתו. מולם, הגיעו מלבד חברי הנהלת הקאנטרי וראש שבט צהלה חנה רבינוביץ,? גם עשרות מחניכי השבט שהופיעו במדי הצופים והתעקשו להיכנס לאולם הקטן ולהיות נוכחים לאורך כל הדיון.
בזמן ההפסקה בדיון התעורר ויכוח רם בין תושבי המשתלה לבין חברי השבט וכן תושבים משכונת צהלה התומכים בפעילותם. פעילי הצופים הסבירו כי הם עושים כל שביכולתם למתן את הרעש, ואילו תושבי המשתלה הסבירו כי לא מדובר במלחמה אישית נגד הצופים ושהם
"החיים שלנו הפכו לסיוט. יש דברים שאתם לא שומעים מתוך השבט ואנחנו שומעים אצלנו בקולי קולות. אתם מוציאים אותנו בתור הרעים, מכתימים את כל שכונת המשתלה בגלל זה", אמר תושב השכונה. בהמשך אמר חבר הנהלת הקאנטרי לתושבת המשתלה שהיא "מקריבה את הבנים שלה".
ההערה באה בשל העובדה שבנה מתחנך בעצמו בשבט ונאלץ להתמודד לאחרונה עם חרם מצד חניכים אחרים והקנטות רבות בבית הספר לאור התביעה שמנהלת אמו. בשלב זה פרצה האם בבכי וזעקה לעברו: "לאיזו רמה אנשים מגיעים כאן, שיגידו לי שאני מקריבה את הילדים שלי?". בשלב כלשהו אספה רבינוביץ' את החניכים והתרחקה מההתקהלות: "זה מתחיל להיות מלוכלך מדי", היא הסבירה.
תושבי צהלה, שהגיעו לבית המשפט על מנת להביע תמיכה בשבט ניסו להסביר לתושבי המשתלה כי ישנם יתרונות וחסרונות בפעילות של שבט צופים סמוך אליהם, וכי עברו לגור שם בידיעה שהשבט נמצא סמוך.

על כך ענתה תושבת המשתלה: "אין שום יתרון בשבט צופים שנמצא מאחורי הבית שלך ומחרבן לך כל היום על הראש. אני הייתי חניכה בעצמי בשבט צופים, ומעולם לא הכרתי רעש כמו שהשבט הזה מייצר".
מדריכים מהשבט הצטרפו גם הם לוויכוח והבהירו כי אינם מעודדים חרם על ילדיהם של התובעים. "עשינו אתם שיחות רבות והסברנו להם שצריך להשאיר את הילדים מחוץ לזה", אמר אחד מהמדריכים לזמן תל אביב. "לא הסכמנו בשום אופן לחשוף את שמות המשפחות המעורבות בתביעה כדי שהילדים לא ייפגעו, ואנחנו עושים מה שאנחנו יכולים, אבל היום זו לא בעיה לגלות, זו שכונה קטנה".
בסיומו של הדיון יצאו חניכי שבט הצופים ותומכיהם מרוצים. "הם הבינו שהם צריכים לרדת מהעץ שהם טיפסו עליו,? אומר עו?ד שמואל אוסלנדר, המייצג את האגודה השיתופית צהלה. "הם לא קיבלו שום דבר ממה שהם רצו, בסך הכול הבטחה שהקאנטרי והצופים ימשיכו לעשות את מה שהם כבר עושים היום".