תופעה בקריות: שבח"ים מנסים לשכור דירות באיזור
תופעת השוהים הבלתי חוקיים בקריות מתפשטת: התושבים מאוד מודאגים. במשטרה וביחידת השיטור הקהילתי מנסים להרגיע. מפקד משטרת זבולון: "מתייחסים לנושא בחומרה הראויה"

השלושה נעצרו לאחר שעוררו את חשדם של שוטרי היחידה, ובבדיקה שערכו עליהם התברר כי מדובר בשלושה תושבי שטחים השוהים בישראל בניגוד לחוק. יחד איתם נתפס גם ערבי ישראלי, שהודה בתשאול שנערך לו כי סייע להם במציאת הדירה. הארבעה נעצרו, והובאו לחקירה במשטרת זבולון.
בית משפט השלום בחיפה החליט לגרש את השלושה לשטחים, ולהאריך את מעצרו של הישראלי שסייע להם. על פי ההערכה ביקשו השלושה להשכיר דירה בקרית חיים לצורך עבודה, אולם במשטרה בודקים גם אפשרויות אחרות.
ביחידת השיטור הקהילתי של קרית ים מספרים, כי באחרונה נתקלו בשורה של ניסיונות מצד שוהים בלתי חוקיים, למצוא דירות להשכרה באזור הקריות.
במשטרה מקשרים זאת, בין היתר, לעובדה שבכל האזור ישנה התרחבות ניכרת בכל הקשור לבניה ועבודות תשתית, אך לא מתעלמים מן הסכנות הטמונות מעבר לכך. לדברי גורם בעיריית קרית ים: "זו לא תפיסה ראשונה של ערבים מהשטחים פה. בהתחלה הם ניסו להתחזות כערביי ישראל, אבל כשהם לא הואילו להראות תעודות
"אנחנו מודעים לנושא, ולהתפשטות שלו באזור ופועלים בהתאם, ביתר תשומת לב, בתגבור ובתדרוך מתאים. מי שמשכיר דירה בקרית ים, ובכלל בכל הקריות, צריך לפקוח עין.
"אפילו אם מתעורר חשד - רצוי לפנות למשטרה, או אפילו למוקד העירוני, ואנחנו נפעל. יש כמובן סכנה ביטחונית, מעבר לחוסר חוקיות של השהייה שלהם או של העבודה שלהם פה, והציבור חייב להיות מודע לזה".
במקרה נוסף ולא פחות חמור, תפסה בשבוע שעבר משטרת זבולון באזור צומת יגור שלוש שוהות בלתי חוקיות, כאשר הן מקבצות נדבות בכביש כשהן עם ילדים קטנים בזרועותיהן.
מסתבר שהתינוקות הם לא ילדיהן של הנשים, אלא "תינוקות להשכרה". הנשים הללו, או המפעילים שלהן, לוקחות ממשפחות מעוטות יכולת בשטחים את הפעוטות הללו על מנת שיסייעו לקבץ נדבות, ומשלמות להן בתמורה כמה מאות שקלים.
מירה, שעובדת ב"סטופ מרקט" בצומת יגור, מספרת על התופעה: "כמובן שלא ידעתי שמדובר בנשים מהשטחים, ושהילדים 'מושכרים', אבל גם ככה הזדעזעתי ממה שראיתי, ונתקלתי בהן כבר כמה פעמים".
לדבריה "בפעם הראשונה שנתקלתי בזה, עמדה קרוב לרמזור אישה אחת מכוסה מכף רגל ועד ראש, היא החזיקה ילד כבן שנתיים בידיה, שנראה מעולף, וניגשה למכוניות. בתמימותי חשבתי שהיא מכפרי האזור, ונמצאת בצרה אמיתית ומחפשת עזרה, אז ניגשתי ושאלתי אם הכל בסדר. היא לא ענתה, ורק סימנה עם היד שהיא רוצה כסף. אחר כך ראיתי עוד כמה כאלו, אבל כבר המשכתי לנסוע".
הנשים הפלסטיניות נתפסו ונחקרו במשטרת זבולון, בין השאר גם על עבירות שקשורות להזנחת ילדים. בנוסף נתפס ערבי ישראלי, שהסיע אותן וסייע להן. בית המשפט החליט שלא להחזיקן לצרכי חקירה, או להגיש נגדן כתב אישום, ותחת זאת בחר להחזיר אותן ואת הקטינים שאיתן לכפר שלהן באזור השומרון. מעצרו של הישראלי הוארך.
מפקד משטרת זבולון, ניצב משנה בני אבליה, מסר: "אכן מדובר בתופעה שמתגברת בתקופה האחרונה, ובמשטרה נערכים בהתאם ומתייחסים לנושא בחומרה הראויה. אנחנו חוקרים את כל הזוויות הרלוונטיות, ומעבירים את ההערכות שלנו לפרקליטות. בסופו של דבר מי שמחליט הוא בית המשפט".