קריאה בתל אביב: להחרים את רשת "אורגניק מרקט"
קריאה להחרים את רשת "אורגניק מרקט": לא מאפשרת לחסרי בית ופעילים סביבתיים לאסוף שאריות מפחיה. הרשת: המזון שנזרק אינו ראוי למאכל אדם

סניף אורגניק מרקט צילום: אריק סולטן
בשבוע שעבר פתח בן טרופר, שנוהג לאסוף מזון בשיטת "דמפסטר דייבינג" (מדובר בנוהג מוכר, שתרגומו המילולי הוא: צלילה למכלי אשפה.
לא מדובר בהכרח בדרי רחוב, אלא גם באנשים בעלי אג'נדה ירוקה), דף בפייסבוק שקורא להחרים את "אורגניק מרקט" מכיוון שהיא מונעת מחסרי בית ומפעילים סביבתיים לאסוף שאריות בפחיה ומשום שלדבריו אחד ממנהלי סניף שינקין של הרשת תקף אותו באיומים ובקללות כשניסה לחלץ אוכל מהפח.
"הייצור של אוכל כרוך בהרבה עבודה וזיהום, ושליש מהאוכל שמיוצר בארץ פשוט נזרק - אז למה לא להשתמש בו?" שואל טרופר.
"יש סופרים ומאפיות ומסעדות שמשאירים את האוכל בחוץ בצורה מסודרת שאפשר לקחת, וכך זה גם בשווקים הגדולים, אבל ברשתות השיווק, שם זורקים כמויות גדולות, לא רוצים שאנשים ייקחו מהזבל כדי שלא יפסיקו לקנות מהן, ולכן נועלים את הפחים או שופכים על האוכל אקונומיקה.
"רשת 'אורגניק מרקט' שייכת ל'שופרסל', ככה שזה שהם מציגים את עצמם כאורגניים לא אומר שהם בהכרח סביבתיים יותר מדי".
ראוי למאכל אדם
לטענת טרופר, לא רק שב'אורגניק מרקט' סירבו לאפשר לו לנבור בפח, אלא אף איימו עליו: "באתי לקחת אוכל מהפח הציבורי שמאחורי החנות בשבוע שעבר, והמנהל העיף אותי באיום שירביץ לי ובקללות.
"הוא אמר שהעיף גם חסרי בית כי הם עושים לו בעיות ומפזרים את האוכל, אבל זה לא נכון ואנשים שם לא שופכים על הרצפה. אחרי
שאיים עליי הלכתי ופתחתי את הקבוצה".
מ'אורגניק מרקט' נמסר בתגובה: "החברה תרמה ותורמת לנזקקים באופן קבוע, אולם חשוב לזכור כי גם אנשים שזקוקים לתרומת מזון - חשוב שהוא יהיה ראוי למאכל אדם. המזון שנזרק אינו ראוי למאכל אדם, רובו ככולו פג תוקף או רקוב, ולכן מבחינה תברואתית יהיה זה מחדל למסור אותו".