בן בלי בית: אהרון הדייג נותר ללא בית
אהרון מזרחי, התושב האחרון של כפר הדייגים שעל שפך הירקון, נותר חסר בית לאחר פינויו מהכפר. לטענתו לא קיבל את מלוא הסכום שחויבה עיריית ת"א לשלם לו. העירייה בתגובה: העברנו במועד את כל הכספים לבית המשפט

אהרון מזרחי ליד ביתו השבוע צילום: רענן כהן
לפני כחמישה חודשים ניתן פסק דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב, שקבע שהתושבים האחרונים של כפר הדייגים ההיסטורי למרגלות רדינג ייאלצו לעזוב אותו.
בתמורה לפינוי, קבע השופט חיים טובי, עשרת התושבים יתחלקו במיליון ו-800 אלף דולר, שיקבלו מעיריית תל אביב, שתוכל עם חיסול הכפר להשלים את הטיילת של צפון הירקון עד הים, ולחבר אותה לטיילת לכיוון תל ברוך. עוד נקבע שתשלום ראשון יועבר במהלך ינואר ותשלום שני יועבר לתושבים לאחר שהפינוי יושלם.
אלא שבשבועות האחרונים גילה מזרחי - כאמור, הדייר האחרון שנשאר בשטח, כי הוא טרם קיבל את התשלום השני. "שילמו את ה-100 אלף דולר הראשונים באיחור קל, אני עזבתי את הבית ב-20 באפריל , המקום הלך, ניקו את השטח, ועד עכשיו לא קיבלתי שקל נוסף", אומר מזרחי, דייג לשעבר, שבגיל 69 נאלץ להשתכן בבית אחותו בכרם התימנים.
סיפורה של המשפחה במקום הוא סיפור היסטורי מיוחד: כפר הדייגים נוסד על ידי מספר משפחות ערביות בסוף המאה ה-19. בסוף שנות ה-30 במאה הקודמת נשא אחד מבני הכפר אישה יהודייה, התגייר למענה, ושינה את שמו למזרחי. לזוג נולדו אהרון ואחיו, שגדלו כדייגים יהודים בכפר לצד הדייגים המוסלמים והנוצרים.
דברים שצברתי במשך 69 שנה
ב-1948 נאלצו שאר המשפחות לעזוב את הקרקע. עברו למעלה מ-50 שנה עד שהעירייה החליטה לתבוע את פינוי המשפחה, שעתה הוגדרה כפולשת, ומשפחות אחרות שהצטרפו אליה עם השנים. התוצאה, כאמור, היא פינוי המתחם ומחיקתו הסופית.
בינתיים בבית אחותו, מזרחי מסדר מחדש רשתות דיג, מנועי סירות, גנרטורים ואופנועי ים, ששימשו אותו לפרנסתו. "פיניתי דברים שצברתי
במשך 69 שנה, מילאתי את הגג בבית של אחותי", הוא אומר. "אולי אמכור את הדברים - רשתות, מנועים, אופנועים, דברים שהיו לי שם ועכשיו אין לי מה לעשות אתם".
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "העירייה ביצעה את התחייבותה המשפטית, העבירה במועד את כל הכספים לבית המשפט ואף אמרה לעורך הדין של המפונים ולבית המשפט כי ניתן לשחרר את הכסף".