זעם בחולון: למה הוחלף שמו של רחוב ההסתדרות?
עיריית חולון החליטה כי חלק גדול מרחוב ההסתדרות ייקרא מעתה על שמו של משה רום, ראש העירייה לשעבר. התושבים זועמים: "אי אפשר לאמוד את הנזק שנגרם לנו"

תושבים המתגוררים ברחוב הביעו את מורת רוחם על שינוי שם רחוב הנושא משמעות היסטורית ועל הטרחה הנדרשת מהם בשינוי כתובתם מול גורמים אזרחיים וציבוריים שונים. שמואל פרג, המתגורר ברחוב ההסתדרות 187, מספר: "אני גר 60 שנה ברחוב ההסתדרות, עוד מאז שעליתי לארץ, ויש לכך חשיבות סנטימנטאלית בשבילי".
לדבריו של פרג מצטרפים תושבים נוספים שמפיצים עצומה אינטרנטית היוצאת כנגד הקשיים שהעירייה מערימה על דיירי הרחוב. "אי אפשר לאמוד את הנזק, החל באובדן דואר וכלה באנשים שלא יגיעו ליעדם", נכתב בעצומה.
"התחושה שאנחנו מקבלים היא של חוסר אונים אל מול השלטון, כשנמחקים זיכרונותינו האישיים לטובת זיכרון מלאכותי ובעל משמעות לעירייה בלבד". יוזמי העצומה שמו לעצמם ליעד לאגד 200 חתימות ולעת עתה הצליחו לאסוף 174.
מסיור ברחוב עולה כי שלטי הרחוב המציינים את שם הרחוב הישן, ההסתדרות, נותרו בעינם לעת עתה ואילו שמו החדש של הרחוב ומספרי הבתים הוחלפו רק על הבניינים עצמם. "אנשים ברחוב תלו שלטים על הבניינים עם השם של רחוב ההסתדרות והמספר הקודם. גם אני הזמנתי שלט וזה עלה לי 150 שקלים", מספר פרג.
בירור מול מספר בעלי עסקים ברחוב העלה כי הקשיים לא פסחו גם עליהם. "צריך לשנות הכל", נאנחים ב"מספרת יוסי צוקרן" ברחוב ההסתדרות 125, כלומר רחוב משה רום 35.
"ניאלץ להוציא פרסומים חדשים, וזה כמובן ידרוש מאיתנו השקעה כספית". בחנות כלי עבודה סמוכה יודעים לדווח כי כבר בשבוע האחרון נתקלו הספקים והלקוחות בבעיית הגעה לחנות. בעל מספרת "שלומי" שמעבר לכביש מצר על ההחלטה לשינוי שם הרחוב, בעיקר מטעמים היסטוריים: "ההסתדרות זה שם ותיק, זה אייקון בחולון. גם אנשים שלא גרים בעיר מכירים את רחוב ההסתדרות".
משה רום כיהן כראש עיריית חולון בין השנים 1989-1993. הוא נפטר לפני ארבע שנים בדיוק מדום לב, והוא בן 67. לנוכח ההתנגדות הגורפת של התושבים ובעלי העסקים, נשאלת השאלה המתבקשת מדוע לשנות שמו של רחוב קיים, במקום לקרוא על שמו של רום את אחד הרחובות החדשים בעיר.
מעיריית חולון נמסר: "ההחלטה נתקבלה בוועדת השמות ובמועצת העיר בשל הצורך לכבד את זכרו של ראש העיר המנוח משה רום. מאחר שמדובר בראש עיר, נעשתה הבחירה ברחוב מרכזי בעיר".
עוד נמסר מהעירייה כי שינוי שמו של הרחוב ייכנס לתוקפו בתאריך 1.6.2011.
ומה לגבי החלפת הכתובת מול גורמים שונים? בירור מול דואר ישראל בנוגע לשינוי שם רחוב וההשפעה על הגעת דברי הדואר ליעדם? הנושא הזה נשאר פתוח. מהעירייה נמסר כי תדאג להחלפת הכתובת מול הדואר, משרד הפנים, בזק, חברת החשמל, משטרת ישראל, מד"א, כיבוי אש ועוד. השאלות בדבר ההתנגדות הגורפת של התושבים להחלפת השם נותרו ללא מענה.